Mirela Ahmetović i službeno najavila kandidaturu: Lokalne organizacije i članovi osnova su i temelj SDP-a

“Borba protiv korupcije mora biti prepoznata kao izvorno SDP-ova paradigma. Ne samo na razini države, nego i unutar samoga SDP-a. SDP treba nametati mjere antikorupcijskog programa.”

Saborska zastupnica i načelnica Općine Omišalj upravo je u Zagrebu predstavila svoju izbornu platformu kojom kreće u osvajanje čelne pozicije SDP-a. U svom izlaganju najavila je za što se planira zalagati:

“SDP je u krizi kadrova i politika, u krizi identiteta i otuđenja od članstva. Zato moramo odrediti jasne i nedvosmislene politike za koje će se zalagati i provoditi. Članstvo SDP-a je najvažniji pogonski motor, međutim godine loše komunikacije dovele su do otuđenja. No upravo članovi SDP-a na terenu su najvažniji. Lokalne organizacije i članovi su oni koji svakodnevno slušaju probleme građana i one moraju imati jasan i nedvosmislen utjecaj na slaganje listi koje će se ubuduće ponuditi članovima na izbor. Oni najbolje znaju tko je u svojoj sredini vrijedan i bavi se aktivnim društveno-korisnim radom.

Potrebno je i revidirati status simpatizera i dati im aktivan značaj, kojim će moći utjecati na SDP-ovu politiku, jer upravo oni osjećaju bilo građana.

Potrebno je sagledati i održivo ravnotežu prihoda i rashoda i ne odstupati od zadanog plana. Financijsko tržište treba prebaciti na lokalne organizacije. Mora im se omogućiti financiranje njihovih aktivnosti i konkretan rad na terenu sa građanima.

Potrebno je revidirati članarine. Članovi koji doniraju svoj rad su volonteri i oni ne bi trebali plaćati za svoj dobrotvorni rad. Ne smije se dogoditi da volonteri koji dijele letke, koji stoje po svakakvim vremenskim uvjetima na štandovima, komuniciraju s građanima – ostanu na marginama.

Sutra izabrano predsjedništvo i tijela stranke su moj tim. Moramo imati prezentere politika koji su najkompetentniji da javno brane i promiču SDP-ove politike kroz jasno artikulirane, nedvojbene stavove. Izabrani članovi moraju imati podršku i pomoć. Ne smiju se desiti da se članovi sami priučavaju poslu – mora postojati organizirani sustav. Cijenjeni pojedinci iz akademskih krugova i stručne javnosti izuzetno su bitni i upravo oni su ti koji bi trebali davati rješenja za probleme na koje ćemo naići.

SDP kao stranka mora postati uključiva u svim društvenim promišljanjima. Ne smijemo zaboraviti ljude koji su se borili s antifaštističkim nastojanjima u oba rata. No moramo imati i viziju za budućnost, za bolju i prosperitetnu budućnost. U ovoj zemlji svaki se građanim mora osjećati slobodno i ravnopravno. SDP danas nije prepoznatljiv i građani ne znaju za što se zalažemo. Osobno se zalažem za ekološko-socijalno-tržišno gospodarstvo. Uloga države je da se sve regije jednako razvijaju i svaki građanih ima egzistencijalna rješenja.

Svaka prevara i otuđenje novca mora biti pod povećalom. Treba nam snažan, preventivni sustav protiv korupcije i to kroz kontrolu trošenja javnog novca. Kultura, obrazovanje i zdravstvo su najbitnije stavke, no one su nemoguće bez uspješnog gospodarstva. Ekologija mora počivati na dugoročnim planovima i ciljevima. Moramo prestati biti uvoznik loših, prastarih industrija. Čovjek mora biti na prvom mjestu. Samo zadovoljni radnik može stvoriti nova radna mjesta i pokrenuti gospodarstvo. Zato moramo biti i prvi partner sindikatima.

Rodna i dobna ravnopravnost na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini je obavezna. Mladi u izbornom procesu su iznimno bitni i samo tako možemo dokazati da stojimo iza naših politika. Moramo se usprotiviti retradicionalizaciji društva te nejednakosti muškaraca i žena u svakom smislu.

I na kraju moja najdraža tema – borba protiv korupcije mora biti prepoznata kao izvorno SDP-ova paradigma. Ne samo na razini države, nego i unutar samoga SDP-a. SDP treba nametati mjere antikorupcijskog programa.”

error: Content is protected !!