Ministar Butković na potpisivanju ugovora o obnovi dionice državne ceste Osor – Nerezine

Projektom će se navedena dionica duga 2,5 km proširiti do trinaest metara s izgradnjom usporedne biciklističke staze i nogostupa uz zatvoreni sustav odvodnje i javnu rasvjetu.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković će tijekom sutrašnjeg dana sudjelovati na svečanosti potpisivanja ugovora o obnovi dionice državne ceste DC100 Osor – Nerezine. Uz ministra na svečanosti će sudjelovati gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić, saborski zastupnik Gari Cappelli, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, kao i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Riječ je o projektu vrijednom 37,3 milijuna kuna od čega Hrvatske ceste ulažu 25 milijuna kuna u samu rekonstrukciju ceste, Komunalno društvo Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj 11 milijuna kuna u sustav vodoopskrbe i odvodnje, Grad Mali Lošinj 830 tisuća kuna u javnu rasvjetu te HEP 445 tisuća kuna u elektroenergetske radove.

Projektom će se navedena dionica duga 2,5 km proširiti do trinaest metara s izgradnjom usporedne biciklističke staze i nogostupa uz zatvoreni sustav odvodnje i javnu rasvjetu. Važno je reći i kako je predmetna dionica dio zaštićenog područja s obzirom da su se tijekom 2018. godine u suradnji s Ministarstvom kulture izvršila arheološka istraživanja s obzirom na bogatu povijest Osora.

Foto: VisitLosinj.hr

 

error: Content is protected !!