Milan Nedorost iz Slovačke punih 40 godina dolazi u Hotele Omišalj: “Volimo Krk, oduševljavaju nas ljudi”

Milana, njegovu suprugu, djecu i zetove danas je u Hotelima Omišalj dočekao direktor Dean Milohnić i direktorica Turističke zajednice Omišalj Andrea Orlić Čutul, koji su ovoj Omišlju vjernoj obitelji uručili i prigodne poklone. Vrednije i od poklona ipak su uspomene, kojih se u 40 godina skupilo pregršt

Osamdesetih godina prošloga stoljeća turizam na Krku je cvjetao. Gosti su se vraćali, mnogi od njih godinama, a s gostom se čak i u velikim hotelskim kućama nerijetko njegovao prisan, prijateljski, obiteljski odnos. S masovnijim turizmom, uvozom radne snage ali i drugačijim načinom putovanja mnogo toga se promijenilo i na našem otoku, pa se tako na prste jedne ruke danas mogu nabrojiti hoteli u koje se gosti desetljećima vraćaju – i uvijek su dočekani poput člana obitelji.

Hoteli Omišalj jedna su od takvih oaza u kojima vrijeme kao da je stalo. Neki će to zamjeriti, druge će oduševiti, a u potonju kategoriju spada i Milan Nedorost iz slovačkih Pještana, koji u Omišalj dolazi punih – 40 godina! Bila je naime 1981. godina kada je prvi put kročio u Hotele Omišalj, tada kao poznati rukometaš, zatim sa suprugom, potom i sa kćeri Zuzanom, danas s već odraslim unucima… Sljedeće ljeto možda već i s praunucima.

“Ne znam je li mi Omišalj draži sada ili tada kad sam prvi put došao. Mjesta se mijenjaju, ljudi se mijenjaju, uvijek ima nešto što je dobro i lijepo, ali ovdje uvijek imamo sve što tražimo od odmora. Ponekad dođemo napuniti baterije pa ne mrdamo s plaže u Omišlju, ponekad istražujemo otok, ali uvijek nas oduševljavaju ljudi, a posebno oni koji rade u Hotelu Omišalj”, kaže iskreno Milan, koji je nakon uspješne rukometne karijere radio i kao trener, sudac a potom i edukator rukometnih sudaca. U ovaj otočni kutak ga je u samom startu doveo sport, a potom i prijateljstvo s Borisom Polićem, alfom i omegom veslanja u Omišlju. Upravo zahvaljujući ovom prijateljstvu u Pještanima je organiziran niz veslačkih kampova i natjecanja, a Milan stoji i iza uspješne suradnje poznate ugostiteljske škole u Pještanima i Hotela Omišalj.

Osim poslovnih veza, zahvaljujući Milanu Nedorostu i njegovoj obitelji kroz posljednja 4 desetljeća u Omišalj su dolazili – i još uvijek dolaze – i brojni njihovi prijatelji i rodbina, a prije dva tjedna iz Pještana je u Omišalj na biciklu dopedalirao i njegov sin s još pet prijatelja. Svi redom – oduševljeni!

Milana, njegovu suprugu, djecu i zetove danas je u Hotelima Omišalj dočekao direktor Dean Milohnić i direktorica Turističke zajednice Omišalj i Njivice Andrea Orlić Čutul, koji su ovoj Omišlju vjernoj obitelji uručili i prigodne poklone. Vrednije i od poklona ipak su uspomene, kojih se u 40 godina skupilo pregršt, a ovo je bio sjajan trenutak za sjetiti se najživopisnijih trenutaka i imena. Mnogi od njih preselili su u dobra spominjanja, poput vjernih gostiju koji su znali i preuzeti hotelsku kuhinju i spremati vlastite delicije, ili pak djelatnika čiji je nasmijani brk zauvijek ostao urezan u sjećanja gostiju.

“Nikada u Omišlju nismo imali ni jedno loše iskustvo. Ovdje se uvijek osjećamo kao kod kuće i koga god smo doveli, svi su bili oduševljeni”, kaže Milan, koji Omišalj danas poznaje i osjeća kao svoj.

Njemu i njegovoj obitelji Omišalj je danas poželio još mnogo sretnih prelazaka preko Krčkog mosta i novih uspomena na, kako kažu, najljepšem mjestu za odmor na svijetu.

error: Content is protected !!