MIK ove godine dolazi u Malinsku, natječaj otvoren do 18. veljače

Za organizaciju festivala Melodije Istre i Kvarnera Općinu Malinska-Dubašnica očekuje izdvajanje vrijedno 88.000,00 kuna

Nakon prošlogodišnjeg velikog finala u Crikvenici, festival MIK objavljuje natječaj za pjesme koje će biti izvedene na MIK-u 2022. U svojoj 58. godina života, jedini putujući festival u Hrvata na svoj će put krenuti početkom rujna 2022. godine, a i ove će godine posjetiti otok Krk – konkretno, Malinsku.

Svake se godine festival pomlađuje, kako autorski tako i okupljajući vrsne mlade izvođače što rezultira novim zvucima koji ne zaboravljaju očuvati tradiciju ovog podneblja, glazbenog izričaja, dijalekta… I ovogodišnji je natječaj usmjeren upravo ka tim posebitostima ovog festivala, a otvoren je za nove autorske radove sve do 18. veljače naredne godine. I ove se godine očekuje tradicionalno velik odaziv autora koji prijavljuju svoje skladbe, od kojih će komisija odabrati one najbolje koje će dobiti priliku predstaviti se publici u gradovima domaćinima, ali i širokoj javnosti putem medija.

Za organizaciju festivala Melodije Istre i Kvarnera Grad Krk je osigurao iznos od 44.000,00 kuna, s time da je jednak budžet osigurala i Općina Punat, dok domaćine, Općinu Malinska-Dubašnica, očekuje izdvajanje vrijedno 88.000,00 kuna, objavljeno je na službenim stranicama Grada Krka.

error: Content is protected !!