Mićović: Sredinom sljedećeg tjedna imat ćemo procijepljeno 100 tisuća građana PGŽ

„Što se tiče turističkih djelatnika do sada je procijepljeno oko 30%, a do kraja lipnja očekuje se znatno viši prosjek procijepljenih. Uz turističke djelatnike jedna od prioritetnih skupina su i pomorci čiji je odaziv cijepljenju jako dobar“, zaključio je Mićović

„Pozdravljamo Odluku o popuštanju mjera te vjerujemo da će sve bolja epidemiološka situacija dovesti i do njihovog daljnjeg ukidanja što je nama u PGŽ zbog nadolazeće turističke sezone izuzetno važno“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Mladen Šćulac. Da imamo razloga za optimizam potvrdio je i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović koji je naglasio da su trendovi umirujući, sve je manje novozaraženih, a sve više cijepljenih.

“Sljedeći tjedan preći ćemo brojku od 100.000 cijepljenih građana naše Županije prvom dozom i do kraja lipnja vjerujem doseći cilj od preko 60% cijepljene populacije. Brojke su danas opet dobre i nadam se da će tako i ostati. Imamo 21 novooboljelu osobu od testiranih 502, što je udio od 4,2%. Ozdravilo je 46 osoba pa je broj aktivnih slučajeva pao ispod 500 i iznosi 496“, naglasio je Mićović, te dodao kako ovi podaci govore o niskoj transmisiji virusa među stanovnicima naše Županije.

„Što se tiče turističkih djelatnika do sada je procijepljeno oko 30%, a do kraja lipnja očekuje se znatno viši prosjek procijepljenih. Uz turističke djelatnike jedna od prioritetnih skupina su i pomorci čiji je odaziv cijepljenju jako dobar“, zaključio je Mićović.

U KBC Rijeka 36 je pacijenata koji se liječe od bolesti COVID 19, od kojih je 5 na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana jedan je pacijent, nažalost, preminuo.

 Podsjetimo, od danas su, Odlukom Nacionalnog stožera CZ na snazi znatno blaže mjere. Tako na okupljanjima može biti do 100 osoba, a na svadbi do 120, uz obavezu organizatora da svi uzvanici budu ili cijepljeni, imaju negativan test ili dokaz da su preboljeli COVID 19.  Na pogrebima nema ograničenja broja osoba, ali sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom. Uz stroge epidemiološke mjere, usluživanje gostiju u zatvorenim prostorima, a ne samo na terasama, dozvoljeno je svim restoranima, kao i slastičarnicama koje imaju minimalne tehničke uvjete za usluživanje hrane ili slastica. Ukida se ograničenje maksimalno 40% popunjenosti u javnom prijevozu, a ostaje obveza korištenja maski. Radno vrijeme casina, automat-klubova i mjesta za klađenje može biti do 23 sata. Ukida se obustava rada plesnih škola, radionica i dječjih igraonica. I dalje ostaje zabrana treninga u školskim dvoranama, a u ostalim dvoranama bit će dopušteni. Također se dopušta održavanje sajmova na otvorenom uz obvezne maske.

error: Content is protected !!