Međunarodni dan muzeja u DUBoaku: Gostujuća izložba „Drvo pjeva“ Gradskog muzeja Virovitica

Otvorenje je na rasporedu 18. svibnja u 19 sati, a za vrijeme trajanja izložbe, 8. i 9. lipnja upravo u Malinskoj će se održati Festival folklora otoka Krka, važno događanje kojim će glazbena baština i tradicija posebno doći u fokus

Međunarodni dan muzeja ove godine DUBoak obilježava posebnom suradnjom i otvorenjem gostujuće izložbe „Drvo pjeva“ Gradskog muzeja Virovitica kojom se predstavljaju tradicijska glazbala slavonske Podravine.

Gradski muzej Virovitica je, kao i Interpretacijski centar DUBoak, laureat nagrade „Živa“ koju dodjeljuje Forum slavenskih kultura. Sama izložba predstavlja izbor karakterističnih instrumenata kontinentalne Hrvatske, a za ovu priliku nadopunjena je krčkim sopilama, pridruženim alatima te dijelovima ovog primorskog instrumenta. Spajajući zapadnu Slavoniju i Kvarner izložba nudi pogled na tradicionalne sopile i njihovu izradu karakterističnu za ovaj dio Hrvatske.

Otvorenje je na rasporedu 18. svibnja u 19 sati, a za vrijeme trajanja izložbe, 8. i 9. lipnja upravo u Malinskoj će se održati Festival folklora otoka Krka, važno događanje kojim će glazbena baština i tradicija posebno doći u fokus. Tematska izložba ostaje otvorena do 21.6.2024., još jednog važnog dana kojim se obilježava Svjetski dan glazbe.

Autorica izložbe: Jasmina Jurković Petras
Priprema izložaka: Jasna Poljak
Tehnički postav: Matko Kolesarić
Organizacija: Bruna Kocijan (DUBoak) i Mihaela Kulej (GMVT)
Vanjska suradnica: dr.sc. Tamara Nikolić Đerić

error: Content is protected !!