Među top 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj upisala se i jedna krčka

Riječ je o jednoj od svakako najprepoznatljivijih lokacija otoka Krka

Istraživanje koje su treću godinu za redom provele platforme GetByBus.com i GetByFerry.com ponovo je iznjedrilo popis najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj, a na ovoj laskavoj top ljestvici ponovo se našla i jedna krčka lokacija.

Riječ je o poznatoj bašćanskoj plaži, koja se i ovoga puta našla na visokom mjestu top liste: među 50 najboljih, zauzela je vrlo dobro 16. mjesto.

Kako je došlo do tih rezultata?

“Među različitim pristupima izrade popisa najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj, odlučili smo izabrati znamenitosti, a ne gradove (zato na listi neće bit npr. Dubrovnik nego Dubrovačke zidine). Da bismo pronašli najpopularnije znamenitosti, koristili smo pomoć Googlea, koji nam je dao početnu listu svih (bitnijih) znamenitosti u Hrvatskoj.

Idući korak je definiranje najpopularnijih destinacija, za što smo koristili Google recenzije. U obzir je uzeta svaka znamenitost s više od 500 recenzija, čime smo dobili popis od 190 lokacija. Nadalje, za svaku lokaciju smo na Instagramu pretražili mention na hrvatskom i engleskom jeziku. Na kraju smo ih poredali po broju mentiona i na taj način dobili 50 najpopularnijih Instagram destinacija”, pojašnjavaju sa platforme.

Općenito, bašćanska Vela plaža vjerojatno je jedna od najprepoznatljivijih lokacija otoka Krka te, svakako,  simbol Baške. Duga je čak 1800 metara, i uz kristalno čisto more i pijesak nudi i brojne druge sadržaje za sve generacije.

Uz Velu plažu, Bašku krasi još tridesetak plaža od kojih su među najpoznatijima Vela luka i Mala luka, plaža u FKK kampu Bunculuka, zatim plaže Konjska, Vrženica, Jablanovo, Storišće i Dubna.

error: Content is protected !!