Marinko Žic: U trećem mandatu želim nastaviti započeto

“Prvi potezi u novom mandatu bit će projektna dokumentacija za novi dječji vrtić, koji želimo koncipirati kao zajednički kompleks s domom za starije, odnosno objekata kojima će se na već pripremljenoj lokaciji, na obostranu korist povezati organizirana skrb o onim najmlađim, ali i najstarijim mještanima.”

Načelnik  u zadnja dva mandata, Marinko Žic ide na svoje treće izbore za načelnika Općine Punat, uz podršku koalicije SDP_PGS_HSU. Uz stabilnu koaliciju, ponosan je i na svoju listu kontinuiteta na kojoj se nalaze mahom isti ljudi kao i do sada. Posebno ističe i nestranačke osobe koje su ravnopravno zastupljene uz članove SDP-a i PGS-a.

O svojim motivima za novi mandat, Žic kaže:

– Od moje prve izborne kampanje prije osam godina, kada su mi mještani Punta i Stare Baške ukazali svoje povjerenje, moji se politički ciljevi i motivi nisu promijenili, a to su ostvariti sve uvjete da život naših stanovnika bude kvalitetan i ugodan, ali i da se kod nas dobro osjećaju i više puta vraćaju naši mnogobrojni turisti.

Tu prije svega mislim na našu djecu i mlade, mlade obitelji te naše mještane starije dobi. Naravno da je najveći i najvrjedniji projekt kojeg s punim pravom možemo nazvati generacijskim, bila rekonstrukcija naše osnovne škole, s izgradnjom školske sportske dvorane.  Nakon puno godina priče o planovima za izgradnju POS stanova za mlade i to je u ovom mandatu započeto i završeno, a svoju su prvu nekretninu preuzele 22 obitelji.

Izuzetno je važan i upravo dovršen projekt izgradnje sustava prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, tu su i brojna ulaganja u cestovnu i prometnu infrastrukturu kojima su se riješili problemi koji su ograničavali razvoj i napredak.

Moram spomenuti i investicije kojima je uljepšan  sam centar kakav općinski centar zaslužuje. Novouređeni centralni obalni trg koji se vizualno spaja s nedavno dovršenim platoom i lukobranom, koji su dio ulaganja u prvu fazu rekonstrukcije i proširenja luke, također su projekti kojima se ponosim i koji će tek kroz godine koje dolaze pokazati svoju vrijednost i kao dio naše turističke i nautičke ponude.

Ovih smo dana završili i obnovu naše ambulante, ulagali smo u proširenje groblja, a prije mjesec dana završena je i prilazna cesta groblju u Puntu, sa svom potrebnom infrastrukturom.

Ništa nisu manje važna i ulaganja u Staru Bašku, naš turistički biser s najljepšim prirodnim plažama na Jadranu.

Da bi se sačuvala ta prirodna ljepota, a zbog zahtjevne konfiguracije terena, najviše se ulagalo u unapređivanje infrastrukture, dobrim dijelom i kroz građevine kojima su stabilizirani tereni u samom mjestu i spriječeni odroni na plaže.

O planovima za idući četverogodišnji mandat kaže:

– To će svakako biti nastavak nekih započetih, ali i započinjanje novih projekata. Pred nama su nova ulaganja u luku, to je nastavak uređenja lučkog pojasa kojim treba zaokružiti izgradnju lučkih objekata i sadržaja, a potom i ulaganja u cestovnu infrastrukturu. Nastavak obilaznice Punta koju planiramo produljiti u smjeru Stare Baške, važno je zbog rasterećenja postojeće prometnice koja povezuje naša dva općinska mjesta, a tu se nalazi i buduća poduzetnička zona koja je već prije predviđena urbanističkim planom.

Prvi potezi u novom mandatu bit će projektna dokumentacija za novi dječji vrtić, koji želimo koncipirati kao zajednički kompleks s domom za starije, odnosno objekata kojima će se na već pripremljenoj lokaciji, na obostranu korist povezati organizirana skrb o onim najmlađim, ali i najstarijim mještanima.

Marinko Žic je najavio da će se, dobije li novi mandat, u budućnosti nastaviti izgradnju i širenje mjesne cestovne infrastrukture, koja je bitan preduvjet omogućavanja izgradnje stambenih i poslovnih objekata u dijelovima naselja koja tek treba urbanizirati, ali i na nastavak ulaganja u izgradnju kanalizacijskog sustava s pročistačem u Staroj Baški.

U planu je i uređenje postojeće školjere uz izgradnju komunalnih vezova u lučici Stara Baška, u suradnji s Županijskom lučkom upravom Krk.

Naravno, sve to moguće je ostvariti ako birači u Puntu i Staroj Baški na nedjeljnim izborima zaokruže za listiću za načelnika br. 3, a za listu SDP-PGS-HSU broj 2, ističe Marinko Žic.

error: Content is protected !!