Manifestacija ”Boja je zlatna“ predstavila turizam kroz originalne i inspirativne priče poduzetnika

Manifestacija je otvorena panel diskusijom na temu „Turizam zlata vrijedan“ koja je pokušala prikazati turizam kroz originalne priče poduzetnika koje pričaju o tradiciji, originalnosti, poštivanju baštine i identiteta te novim i nekonvencionalnim idejama koje se nikako ne uklapaju u okvire masovnoga turizma.

Udruga Žene za otok u Krku nam je predstavila manifestaciju „Boja je zlatna“. Osmišljena kroz tri segmenta, panel diskusiju, modnu reviju i predstavljanje otočnih proizvođača, pokušala je predstaviti priču o turizmu na malo drugačiji, originalan način.

Nije sve u dojmu, ali prva najava manifestacije kroz plakate i vizuale na društvenim mrežama u izvedbi male grafičke tvornice čuda „Plawa“ dala je naslutiti da nešto posebno, a prvi dojam na krčkoj rivi bio je zaista bajkovit. Samo za ovu priliku, središnji je gradski mul pretvoren u čarobnu pozornicu na kojoj će se predstaviti nagrađivani domaći proizvođači i po kojoj će prošetati modeli noseći reviju krčke dizajnerice. Za ovu transformaciju iz lučkoga prostora u pozornicu koja priča priču pobrinula se Milena Debrunner sa svojom tvrtkom za organizaciju vjenčanja i događanja „Lola Dream“; od girlandi mirisnoga otočnog bilja sa zlatnim detaljima do lutaka obučenih u tamno plave kreacije i okićene zlatnim nakitom male radionice keramike i unikatnoga nakita „Piccole Stelle“, od modne piste posute laticama do romantične rasvjete u večernjim satima. Za foto kutak za posjetitelje pobrinula se tvrtka za organizaciju proslava „Arty Party“.

Manifestacija je otvorena panel diskusijom na temu „Turizam zlata vrijedan“ koja je pokušala prikazati turizam kroz originalne priče poduzetnika koje pričaju o tradiciji, originalnosti, poštivanju baštine i identiteta te novim i nekonvencionalnim idejama koje se nikako ne uklapaju u okvire masovnoga turizma. Ovdje su nam se predstavili: Ruby Montanari-Knez (Monty Beach, Crikvenica, Rab, LA), Martina Pernar (Paška sirana), Josip Gudelj (Valle Losca i Valle Losca Gelato), Ana Pernar (Aura) i Dijana Katica, dobitnica nagrade “Utjecajne hrvatske žene” 2023. godine u kategoriji vodstvo i inovacija, osnivačica i predsjednica udruge “Klub članova Selo”.

Uslijedila je modna revija „Zlatne niti“ krčke dizajnerice Gorane Nedić, inspirirana bojama otočnih krajolika, a nadasve zlatnom bojom zlatnoga otoka. Za dobru atmosferu na reviji, kao i na cijeloj manifestaciji, pobrinuo se DJ Siniša BellBoy Vrzel.

Nakon modne revije, voditeljica Marija Mažar predstavila je vrijedne otočne proizvođače i njihove nagrađivane proizvode: OPG DAVID MRAKOVČIĆ , OPG MAGRIŽ , KUĆA VINA IVAN KATUNAR, KUSSHH, ADORABLE, LAVANDIN SOAP, BODULKA, PICCOLA STELLA, MENDULA PRIRODNA KOZMETIKA, BLUE SHEEP i SRETNE NITI .

Voditeljica i otočne poduzetnice nosile su nakit unikatnoga obrta „Piccola Stella“, za slatke zalogaje pobrinula se pekara Vrbnik te slastičarnice Casa del padrone i Love at first Bite, a za ukrasno bilje rasadnik cvijeća Žgombići. Udruga Žene za otok od srca zahvaljuje gradu Krku, TZG Krk i Primorsko-goranskoj županiji, ali i cijeloj lokalnoj zajednici na potpori i poziva vas na neku od svojih sljedećih manifestacija.

Foto: Ivor Mažar
error: Content is protected !!