Malo kulturno ljeto: U Kući dubašljanske baštine predstavljen roman Pripovjedačica

Predstavljena knjiga se naime dijelom oslanja upravo na davne Milčetićeve zapise i saznanja, a autorica najavljuje i nastavak djelovanja u smjeru očuvanja već zaboravljenih krčkih, kvarnerskih i slavenskih mitova i legendi

U sklopu Malog kulturnog ljeta, u Kući dubašljanske baštine u Malinskoj predstavljena je Pripovjedačica, nova knjiga malinskarske autorice Martine Frka Milotić.

Uz moderatoricu, bookblogericu Leu Klarić, predstavljanje je okupilo zainteresirane za mitologiju i legende otoka Krka, a prostor Kuće dubašljanske baštine pokazao se odličnim ambijentom za književno druženje – to više što je promociji “nazočio” i jedan od najuglednijih slavista s ovih područja, Ivan Milčetić Matina, čija bista krasi dvorište ove stare dubašljanske kuće.

Predstavljena knjiga se naime dijelom oslanja upravo na davne Milčetićeve zapise i saznanja, a autorica najavljuje i nastavak djelovanja u smjeru očuvanja već zaboravljenih krčkih, kvarnerskih i slavenskih mitova i legendi.

Riječ je o romanu žanrovski svrstanom u klasični fantasy, a čija radnja se odvija na nizu prepoznatljivih krčkih lokacija, poput Dolove, starog hrasta na Čavleni, Diviške i samog grada Krka, dok se likovi i zaplet prigodno preinačeni za novu, modernu priču bajkovitog predznaka.

U nastavku Malog kulturnog ljeta u Malinskoj je na rasporedu niz radionica, ali i glazbe, umjetnosti pa čak i jedna modna revija. Malo kulturno ljeto namjenjeno je svima koji žele probuditi kreativost u sebi, svim zaljubljenicima u kulturu i umjetnost i svima koji su željni kvalitetnog sadržaja i druženja.

 

error: Content is protected !!