Krčki karatisti iz Beograda se vratili bez medalje, ali s dragocjenim iskustvom

“Ovoga puta sa natjecanja smo se vratili bez medalje ali nikako praznih ruku, iz Beograda smo donjeli jedno veliko iskustvo kao natjecatelji i kao treneri. Možemo biti ponosni na dečke”

Ove subote na Balkanskom prvenstu u Beogradu svoje je znanje i iskustvo pokazalo i dokazalo nekoliko krčkih karatista Karate Kluba Krk Croatia. Prvi je nastupio Elias Josip Rudman. Elias kao favorit u kategoriji u prvoj borbi dominira nad predstavnikom Grčke te prije kraja borbe dostiže rezultat od 10-1 i napreduje u drugo kolo. U drugoj borbi Elias se susreće sa predstavnikom Crne Gore te se ponovno postavlja vrlo dominantan od početka i postiže vodstvo od 2-0. Njegov protivnik u želji da dostigne rezultat počinje bezobzirno juriti na Eliasa koji ga uspjeva odbijati, međutim u jednom od naleta Elias zaustavlja protivnikov nalet udarcem nogom u tijelo nakon čega protivnik pada na pod i potrebna je intervencija doktora. Iako je njegov protivnik zanemario štititi se prilikom napada i svi natjecatelji su obavezni nositi zaštitni prsluk, doktorova odluka da predstavnik Crne Gore ne može nastaviti borbu je vezala ruke sucima koji po pravilu u tom slučaju moraju diskvalificirati Eliasa. Elias je tu nažalost ostao bez šanse za nastavkom natjecanja.

Drugi po redu nastupio je Luca Mrakovčić Wernoth koji u prvoj vrlo napetoj borbi uspijeva zadržati vodstvo do samog kraja pobjedivši predstavnika BiH 7-6. U drugoj borbi u svakoj situaciji razmjenjivanja udaraca sa protivnikom suci presuđuju u korist predstavnika Srbije i Luca ne uspjeva ostvariti vodstvo te gubi rezultatom od 4-0.  Luca nakon toga biva povučen u repasaž gdje u prvoj borbi repasaža veoma pametno taktički nadvladava predstavnika Crne Gore 3-0 i odlazi u borbu za 3. mjesto. U borbi za treće mjesto Luca se susreo sa  kvalitetnim predstavnikom Grčke protiv kojeg vodi sjajnu brobu, ali je Grk dobrom reakcijom uspio povesti i kasnije povećati vodstvo od 7-1 koje Luca nažalost nije uspio dostići. Iako nije ulovio medalju, Luca se postavio na visoko 5. mjesto na Balkanskom prvenstvu.

U nedjelju su nastupili braća Huskić, kojima je ovo prvo ovako veliko natjecanje. Stariji brat Eldin u svojoj kategoriji biva poražen od protivnika Rumunjske rezultatom 7-0. Emin Huskić u svojoj kategoriji vodi vrlo napetu borbu protiv predstavnika BiH, koja završava rezultatom 2-2 ali je pobjeda otišla u ruke protivnika zbog prednosti prvog boda. Eminu se ukazala još jedna šansa u repasažu gdje je zaustavljen od predstavnika Slovenije 4-0 i zauzima 7. mjesto u kategoriji.

“Ovaj put sa natjecanja smo se vratili bez medalje ali nikako praznih ruku, iz Beograda smo donjeli jedno veliko iskustvo kao natjecatelji i kao treneri. Možemo biti ponosni na dečke koji su iskoristili svaku sekundu borbe da pokušaju doći do pobjede”, ističe trener Viktor Čubranić.

I dok su malo stariji natjecatelji nastupali u Beogradu u sklopu Hrvatske reprezenatcije, najmlađi krčki karatisti su u nedjelju nastupili na Kastavskim sportskim igrama i vratili se doma okićeni medaljama.

Osvajači odličja na Kastavskim sportskim igrama su:

David Rimbaldo 1.mjesto
Lucija Bagara 1.mjesto
Doria Maraž 2.mjesto
Luka Šimanić 2.mjesto
Leon Burnić 2.mjesto
Lorenzo Aaron Zaldana 2.mjesto
Karmen Šajatović 3.mjesto
Vanessa Kukrika 3.mjesto
Haris Ibrahimović 3.mjesto
Marin Brusić 3.mjesto

error: Content is protected !!