Malinskarski vrtićarci uz pomoć Crvenog križa naučili sve o potresu

Djeca su naučila procijeniti, prepoznati i izabrati koja su sigurna mjesta u vrtiću, kao i kako identificirati moguće prepreke, ali i o sigurnom položaju u slučaju potresa

Hrvatski Crveni Križ ima važnu ulogu i odgovornost kako u pripremi građanstva tako i u pripremi djece za djelovanje u izvanrednim situacijama. Bez obzira na uzrok, izvanredne situacije ugrožavaju ljudska i materijalna dobra, stoga se potrebno za njih maksimalno pripremiti u svrhu očuvanja ljudskih života i smanjenja štetnih posljedica.

27. siječnja volonterka Gradskog društva Crvenog križa Krk Katarina Kraljić održala je radionicu na temu “Priprema za izvanredne situacije – potres” za djecu predškolskog uzrasta DV “Katarina Frankopan” Područnog vrtića Malinska. Kroz grupni, individualni rad, rasprave i praktične izvedbe djeca su naučila procijeniti, prepoznati i izabrati koja su sigurna mjesta u vrtiću, u zatvorenom i otvorenom prostoru, kao i kako identificirati koje su moguće prepreke do dolaska na sigurno mjesto, ali i o sigurnom položaju u slučaju potresa.

Kroz individualni rad i rasprave prepoznali su postojanje različitih osjećaja koji se mogu javiti tijekom i nakon potresa i kako se s njima nositi. Također su upoznali sadržaj kompleta za izvanredne situacije.

“Djeca su bila oduševljena naučenim, a za svoje sudjelovanje u stjecanju znanja, vještina u ovoj radionici uručene su im pohvalnice. Zahvaljujemo se na suradnji osoblju DV “Katarina Frankopan” Krk i Područnom vrtiću Malinska. Veselimo se radionicama u ostalim krčkim vrtićima”, kažu iz Crvenog križa.

error: Content is protected !!