Mađar na Krku vozio bicikl s 2,49 promila u krvi pa izazvao prometnu nesreću

Najveća koncentracija alkohola od 2,49 g/kg izmjerena je izmjerena je 49-godišnjem državljaninu Mađarske, koji je s navedenom koncentracijom alkohola upravljao biciklom te prouzročio prometnu nesreću

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodila se 71  prometna nesreća, od kojih je pet bilo težih a 66 je bilo lakših nesreća.

U ovim prometnim nesrećama pet je osoba teže, a 12 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 680.600 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, 15 stranih državljanina, ali i 10 alkoholiziranih vozača. Ukupno su alkotestirana 232 vozača, od kojih je kod 18 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je odbio provjeru alkoholiziranosti.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 11 je bilo u dobi iznad 35. godine života, dok su po četiri vozača bila u dobi od 18. do 25. godina života i u dobi između 25. i 35. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,49 g/kg izmjerena je izmjerena je 49-godišnjem državljaninu Mađarske, koji je s navedenom koncentracijom alkohola upravljao biciklom te prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Naime, spomenuti vozač je 4. lipnja oko 11.50 sati u Krku upravljajući biciklom pod utjecajem alkohola upravljačem udario u parkirano osobno vozilo.

Radi počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno je sankcioniran te mu je naplaćena novčana kazna.

error: Content is protected !!