Lucija Bagara na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu osvojila sjajno 3. mjesto!

Svaki napravljeni bod bio je popraćen ushićenjem i Lucije i trenera, a zvuk kraja borbe rezultatom 5 – 1 postavio je Luciju na sjajno 3. mjesto!

Nakon sjajnih borbi Karmen Šajatović u petak te velikog uspjeha Adriana Badurine koji je osvojio zlato u subotu, došao je i posljednji dan Balkanskog prvenstva i prvog nastupa Dorije Maraž i Lucije Bagare.

Uzbuđena svojim prvim nastupom na ovakvom natjecanju, Lucija Bagara započinje borbu protiv predstavnice Slovenije izvrsnim napadima i zaključuje borbu s 8 – 2. U drugoj borbi s predstavnicom Turske ni jedna ni druga ne uspijevaju doći do boda te sudačkom odlukom Lucija nažalost gubi borbu, međutim uspijeva ući u repasaž za 3. mjesto. Prvu borbu repasaža ponovno protiv Turkinje u napetom meču Lucija uspijeva postići bodovnu prednost od 3 – 1 i odlazi u borbu za broncu.

U posljednjoj borbi Lucija je najviše zasjala te je svojom borbenošću i pravom taktikom uspjela napraviti bod i stručno sprječavati protivnicu iz Makedonije da postigne bodove – a na kraju i kazniti greške protivnice i stvoriti još veću bodovnu prednost. Svaki napravljeni bod bio je popraćen ushićenjem i Lucije i trenera, a zvuk kraja borbe rezultatom 5 – 1 postavio je Luciju na sjajno 3. mjesto.

Doria Maraž u izrazito teškoj kategoriji susreće se s predstavnicom Bosne i Hercegovine. Borba je krenula vrlo čvrsto, ali prvi bod dodijeljen protivnici nadodaje dodatni stres već nervozne Dorije. Ponestaje one smirenosti, što je dozvolilo sucima da daju opomene zbog čvrstih napada. Nažalost zbog toga Doria ne uspijeva pobijediti protivnicu i ne biva kasnije povučena u repasaž. Iako ovaj put bez rezultata, Doria je dobila jedno veliko iskustvo ovako jakog natjecanja, koje će joj svakako puno pomoći na ostalim natjecanjima.

“Balkansko prvenstvo ove godine je u Istanbulu okupilo preko 1600 natjecatelja iz 12 država, a Hrvatska se pozicionirala na 4. mjesto. Nevjerojatno sam zahvalan na sjajnim borbama naših krčkih sportaša i rezultatima koje su osvojili. Osim borbenosti pokazali su veliku kolegijalnost u bodrenju ne samo jedni druge nego i ostalih hrvatskih reprezentativaca, od kojih su mnoge prvi put upoznali. Hvala roditeljskom timu koji je osim bodrenja organizirao da prođemo i vidimo znamenitosti Istanbula. A uspješno odrađeno Balkansko prvenstvo naši natjecatelji su proslavili skokom u robi u bazen hotela a suhi naravno nismo ostali ni trenerica Zara ni ja jer su odlučili i nas baciti – a i neki roditelji su završili u bazenu”, priznao je Viktor Čubrić, sportski direktor 3KCro.

 

error: Content is protected !!