FOTO Vikend pun zabave u adventskom šatoru u Malinskoj

Tijekom proteklog vikenda svojim punim sjajem zaživio je adventski šator u parku iza Interpretacijskog centra DUBoak u Malinskoj. U bogatom programu svatko je mogao pronaći nešto za sebe

U subotu su svoja znanja, vještine i predanost plesnim koracima pokazale brojne plesne skupine. Mnoštvo okupljenih pozdravile su i kroz program spretno vodile vrsne voditeljice Emili i Paola. U programu su se svojim nastupima predstavili plesna skupina i 3b razred Osnovne škole Malinska-Dubašnica pod vodstvom učiteljica Mihaele Košić i Anamarije Čubranić. Plesna skupina Malinton s voditeljicom Kristinom Juras predstavila se mnoštvom različitih, odlično pripremljenih koreografija, dok su članovi Plesno-glazbene udruge Chaplin pokazali svoje pobjedničke korake za koje su neposredno prije nastupa u Malinskoj osvojili prva mjesta na natjecanju održanom u školskoj sportskoj dvorani u Bogovićima.

Mnoštvo okupljene djece posjetio je zatim svima predragi gost, pravi pravcati Djed Božićnjak! No zabavi tu nije bio kraj, jer je sve zainteresirane čekala još i teta Ljilja u svojoj kreativnoj radionici, a djeca su nastavila plesati uz DJ-a Voljena Korića i animatoricu Anamariju. Svoju ponudu blagdanskih ukrasa predstavila je školska zadruga DUB, a svi su se okrijepili prigodnom ugostiteljskom ponudom u adventskoj kućici ispred šatora.

U večernjim satima predstavljena je božićna bajka na Gulinu koju su organizirali mladi mjesta Milovčić, koji su ponovno nadmašili sva očekivanja i ponudili odličnu gastro ponudu i živu glazbu uz grupu Fiesta uz koju je fešta potrajala do dugo u noć, sve dok je nisu prekinule kišne kapi.

Nedjelja je u adventskom šatoru protekla dinamično, uz program namijenjen djeci i odraslima koji su vodile prekrasne Emili i Mia. Pripovjedačica Margareta Peršić u svoju je priču privukla i djecu i odrasle vodeći ih u bajkovite krajolike i pretvarajući sudionike u likove iz bajke, ne ostavljajući pritom nikoga ravnodušnim.

Bistri umovi djece u dobi od 10 do 14 godina imali su priliku svoja znanja pokazati u Kvizu s Moranom Zibar, lovkinjom iz televizijskog showa Potjera. Svi su bili izvrsni, a oni najspretniji osvojili su i nagrade u vidu konzumacija u adventskoj gastro kućici. U večernjim satima šator su preplavili mnogobrojni timovi odraslih ekipa koji su popunili sve do posljednjeg, čak i stajaćeg mjesta. Koncentracija sudionika nije popuštala do samog kraja, a rezultati su bili izvrsni – oni najbolji razlikovali su se tek u nijansama! Odrasle su također čekale ukusne nagrade u adventskoj kućici. DJ Vedran Potnar tijekom cijelog programa puštao je odličnu glazbu.

Dječja događanja nastavljaju se u subotu, 16. prosinca kada će se u šatoru, s početkom u 15 sati održati sportske igre u realizaciji Karate kluba Krk Croatia, dok se u nedjelju, 17. prosinca u 15 sati sprema posebna dječja poslastica i to koncert Mrleta, Ivanke i njihovih Kišnih razdraganaca.

Interpretacijski centar DUBoak poziva djecu na likovnu radionicu i ukrašavanje u subotu, 16. prosinca u 11 sati, dok se za petak, 22. prosinca najavljuje Fešta od bakalara koja će se održati ispred Centra uz nastup grupe Dellboys i folklora Kulturno umjetničke udruge Dubašnica.

Bližimo se i velikom događanju za sve obožavatelje lika i djela pokojnog Olivera Dragojevića – koncert Tragom Olivera koji će održati 15. prosinca u školskoj sportskoj dvorani s početkom u 19h. Karte za koncert prodaju se u Interpretacijskom centru DUBoak i u sustavu Eventim – ukoliko još niste, požurite s kupnjom, jer karata ima još malo!

 

error: Content is protected !!