Ljepote Krka, Kornića, Vrbnika i Punta u fokusu biciklijade Romantic Story

Turističke zajednice otoka Krka predstavljaju udruženu kampanju pod nazivom Visit Krk Island – A Place To Call Home! Vođene emocijama dugogodišnjih posjetitelja otoka Krka, odlučile su započeti s kampanjom koja će ne samo starim već i novim gostima pružiti uvid u sve ono što naš otok čini zaista specifičnim.

U mjesecu lipnju, njezina je zadaća promovirati bogatu ponudu aktivnog odmora koji raspolaže stotinama kilometara biciklističkih, planinarskih i pješačkih staza te brojnim drugim outdoor aktivnostima poput zipline izazova, surfanja, penjanja, ronjenja, jedrenja… Bez obzira dolazite li na Krk sami, s obitelji ili društvom te neovisno o vašoj fizičkoj spremi, ovdje možete izabrati aktivnost koja će vas povezati s prirodnim ljepotama, ali i tradicijskom, povijesnom ili kulturnom baštinom.

Ova kampanja ima za cilj predstaviti postojeću ponudu, kao i ukazati na nove sadržaje prilagođene specifičnim potrebama potencijalnih posjetitelja. Novost, stoga,predstavljaju tri atraktivne biciklističke ture – Family Story, Romantic Story i Adrenaline Story – objedinjene pod sada već uvriježenim geslom Krk Bike Story.

Nakon što je prošlog vikenda, na relaciji: Baška – Zarok – Batomalj – Draga Bašćanska – crkva sv. Lucije – Batomalj – Zarok – Kricin, odrađena Family Story, namijenjena obiteljima s djecom i ostalim rekreativcima, ove je nedjelje, 21. lipnja, red došao i na Romantic Story. Iako nešto zahtjevnija od prethodne, ova je tura, duga 38 kilometara, okupila 50-ak biciklista, koji su, unatoč promjenjivom vremenu uspjeli savladati trasu Krk – Kornić – Vrbnik – Punat – Krk, s time da je raspored vožnje uključivao i posjet Etno kući Kornić, kao i degustaciju Vrbničke žlahtine.

Adrenaline Story, kao najzahtjevnija od tri planirane ture, vozi se već sljedeće nedjelje, 28. lipnja, i to rutom: Njivice – Omišalj – Dubova staza – kapelica kod Magriža – Biserujka – Sužan – crkva sv. Petra iznad Gabonjina – Turčići – Malinska – Rajski put – Njivice. Ova tura, duga 50 kilometara s ukupnim usponom od 850 metara, idealna je za biciklističke rekreativce koji traže nešto intenzivniji izazov, a ujedno žele uživati u prirodnim i kulturnim ljepotama. Start i cilj locirani su na lukobranu u Njivicama.

Promotivni paketi Krk Bike Story stvoreni su po mjeri gosta, a svaka od navedenih tura u sebi sadrži i dodatne kulturne, odnosno gastronomske sadržaje kako bi turističko i odmorišno iskustvo bilo što potpunije i autentičnije. Ova strukturirana ponuda temelji se na zajedničkom radu otočnih turističkih zajednica prema stvaranju ponude koja posjetiteljima daje gotov proizvod, a od njih zahtjeva minimalnu količinu planiranja, omogućavajući im, pritom, poštivanje svih aktualnih epidemioloških preporuka. Prema tome, namjera je stvoriti osjećaj sigurnosti u destinaciji te izazvati ugodu i relaksaciju s obzirom na odabir aktivnog odmora, i to sve na otoku koji svatko možete nazvati svojim domom.

Dodajmo tome kako i posljednja biciklijada Adrenaline Story podrazumijeva besplatno sudjelovanje, ali uz ograničen broj biciklista, s time da više informacija možete dobiti telefonom na 099 266 56 04. Suorganizator ovog sportsko-rekreacijskog projekta je Infinity Sport – Bike Centar Krk uz partnere: Agenciju Šiloturist, Domino – Luka Tabako, Etno kuću Kornić, Katunar Estate Winery i Plantažu smilja – Neobična avantura. (Prijave za sudjelovanje zaprimaju se putem obrasca dostupnog: OVDJE).

Izvor: Grad Krk

error: Content is protected !!