LAG-u Kvarnerski otoci odobrena još 2 projekta Općine Baška i Grada Malog Lošinja

Baška će dobiti street workout prostor za vježbanje na otvorenom

LAG Kvarnerski otoci objavio je 25. listopada 2021. godine 5. LAG natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a Kvarnerski otoci 2014.-2020. za provedbu Mjere 2.1.1., „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“

Jučer su iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju stigle dvije pozitivne odluke te su prihvaćeni projekti:

1) Rekonstrukcija krovišta društvenog doma – Grad Mali Lošinj

2) izgradnja površine za sportske aktivnosti “street workout” i slobodno vježbanje na otvorenom – Općina Baška

Time se vrijednost projekata koji se provode iz Lokalne razvojna strategije, temeljnog dokumenta rada LAG-a, popeo na 3.787.248,60 kuna za podmjeru „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“.

Također, upravo su završile prijave za 6. LAG NATJEČAJ za provedbu Mjere 1.1.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”. Visina javne potpore po projektu iznosi 112.734,00 kuna (15.000,00 eura), a iako su predviđena sredstava za 14 projekata, na ovaj natječaj je stiglo puno više prijava te je zatraženi iznos potpore 3.043.818,00 kuna. Predstoji administrativna provjera i ocjenjivanje projekata stručne službe LAG-a.

Svrha mjere 1.1.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” je opstanak i razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava koji se temelji na potrebi za restrukturiranjem i povećanjem dodane vrijednosti. Ova operacija pruža pomoć malim potencijalno održivim farmama koje su orijentirane na tržišnu proizvodnju u skladu sa zahtjevima koje postavlja tržište, ali im nedostaju glavni resursi. Tako će se pomoći takvim gospodarstvima u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju da postanu gospodarski održivi, što je preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru.

error: Content is protected !!