KTR Putovima Frankopana – Održan prvi radni sastanak interpretatora i edukativna radionica

Ovo je bio samo jedan od susreta na kojima će se nastojati da Ruta postane  poželjno i zanimljivo odredište bogato ljepotama, kulturnom baštinom, gastronomskim delicijama i ljubaznim domaćinima.

U prostoru nove Multimedijske dvorane u Dvorcu Nova Kraljevica  održan je prvi radni sastanak interpretatora i edukativna radionica za predstavnike  svih osam Interpretacijskih centara: Čabar, Brod na Kupi, Bribir, Kraljevica, Bakar, Trsat, Krk i Grobnik. Cilj susreta bio je prezentirati jedinstveni način rada/interpretacije, ali i definirati potrebe i resurse kako bi se ostvarilo sve što je važno za budućnost Rute.

Prisutne je, u ime Primorsko-goranske županije – nositelja projekta Putovima Frankopana  pozdravila pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu mr.sc. Sonja Šišić. Naglasila je kako je ovo samo jedan od susreta na kojima će se nastojati da Ruta postane  poželjno i zanimljivo odredište bogato ljepotama, kulturnom baštinom, gastronomskim delicijama i ljubaznim domaćinima.

Projekt Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana završio je sa svojom provedbom 1. svibnja 2021. godine. Po završetku investicijskoga razdoblja, projekt ulazi u svoju drugu fazu, aktivne suradnje svih dionika na Ruti, a to su interpretatori baštine, budući ambasadori Rute. Potrebno je uspostaviti jasne smjernice buduće suradnje i rada svih interpretacijskih centara, koji predstavljaju ključne točke Rute i od iznimne su važnosti.

Po završetku sastanka svi sudionici preuzeli su tiskane materijale Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana koji su pripremljeni u skladu s potrebama za svaku lokaciju zasebno.

error: Content is protected !!