Krk bi uskoro mogao dobiti prvu kameru za nadzor brzine

Uz kameru, bit će montirana i tabla s upozorenjem o nadzoru brzine

Tijekom rasprave o predmetima Pododsjeka za redarstvo na 70. sastanku Kolegija u Gradu Krku, napravljeni su prvi koraci ka postavljanju nadzorne kamere u dijelu Ulice Slavka Nikolića. Riječ je o dionici na kojoj se trenutno, na kolniku, nalaze dva usporivača prometa.

Naime, Grad Krk će Policijskoj upravi primorsko-goranskoj – Policijskoj postaji Krk proslijediti inicijativu za postavljanje nadzorne kamere koja će u dijelu Ul. Slavka Nikolića snimati promet u oba smjera. Nakon postavljanja kamere, planira se uklananje dva novopostavljena usporivača prometa.

Uz kameru, bit će montirana i tabla s upozorenjem o nadzoru brzine.

Problem nesavjesnih vozača koji prebrzom vožnjom ugrožavaju pješake, ali i druge sudionike u prometu, u Ulici Slavka Nikolića postoji već godinama, a nakon niza prometnih nesreća revoltirani građani više su se puta obraćali Gradu s molbom za pomoć. Uz usporivače prometa na drugom dijelu ove iznimno prometne ulice, na najproblematičnije raskrižje u tom dijelu grada Krka tako je postavljen i semafor, a sada su na redu i daljnji koraci usmjereni ka boljoj sigurnosti svih prometnih dionika.

error: Content is protected !!