Krk: Prevencijom protiv ovisnosti

Službenici su i podijelili više desetaka  informativnih letaka i edukativnih materijala čiji je sadržaj usmjeren na prevenciju zlouporabe droge, alkohola i drugih ovisnosti te njihovog prepoznavanja i pravovremenog djelovanja.

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim postajama organizira niz aktivnosti u cilju podizanja svijesti javnosti o problemima ovisnosti.

Tako su građani Krka imali priliku jučer saznati više informacija na ovu temu na  info punktu što je priređen na Obali hrvatske mornarice u gradu Krku. Policijski službenici Policijske postaje Krk Jasmina Zmajla i Ante Bilić Pavlinović  su kroz razgovor s građanima podijelili korisne savjete pritom naglasivši koliko je štetnosti raznih vrsta ovisnosti za svaku osobu, posebice mlađu populaciju, ali i za obitelj te zajednicu u cjelini uputivši ih i na nadležne institucije gdje se mogu javiti za pomoć ukoliko se susreću s tim problemima.

Tijekom navedene aktivnosti službenici su i podijelili više desetaka  informativnih letaka i edukativnih materijala čiji je sadržaj usmjeren na prevenciju zlouporabe droge, alkohola i drugih ovisnosti te njihovog prepoznavanja i pravovremenog djelovanja.

Inače, „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ u Republici Hrvatskoj obilježava se od 15. studenoga do 15. prosinca s ciljem upoznavanja i senzibiliziranja javnosti na probleme raznih vrsta ovisnosti, naročito alkohola i droga i poticanja na poduzimanje zajedničkih aktivnosti u suzbijanju ovog problema.

 

 

error: Content is protected !!