Krk: Policija ih zatekla s drogom kupljenom na dark webu

“Ističemo kako policija redovno prati narudžbe, kupoprodaje i ostale nedozvoljene aktivnosti na dark webu, što je i u ovom slučaju rezultiralo brzim otkrivanjem počinitelja”, napominju iz policije

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Policijskom postajom Krk, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana koje se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Riječ je o 23-godišnjakinji i 27-godišnjaku koji su jučer zatečeni na području otoka Krka u neovlaštenom posjedu droge amfetamin, tzv. speed u količini od oko 500 grama. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su osumnjičenici putem dark weba naručili spomenutu drogu u cilju daljnje preprodaje.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv oboje osumnjičenika je podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.

“Ističemo kako policija redovno prati narudžbe, kupoprodaje i ostale nedozvoljene aktivnosti na dark webu, što je i u ovom slučaju rezultiralo brzim otkrivanjem počinitelja”, napominju iz policije.

error: Content is protected !!