Krk ima prvakinju Hrvatske u karateu!

Od ukupno 66 klubova koji su sudjelovali na natjecanju Karate Klub Krk Croatia plasirao se na visoko 12. mjesto, uz samo 8 prijavljenih natjecatelja koji su se gotovi svi plasirali na visoke pozicije

U subotu i nedjelju 06. i 07. svibnja u Sesvetama je održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za kadete, juniore, U21 borbe pojedinačno 2023. Od 394 prijavljena natjecatelja, natjecanju je pristupilo 8 natjecatelja iz Karate kluba Krk.

U kategoriji Kadetkinje (14,15) -61 kg imamo prvakinju Hrvatske! Naša Nadia Ibrahimović potpuno je izdominirala nad 26 natjecateljica i uz 5 uzastopnih pobjeda zasjala na 1.mjestu, svojoj najvećoj do sada tituli.

Prisjetimo se, Nadia je u 10. mjesscu 2022., u natjecanju za mlađe uzraste također osvojila zlato, što joj u ovom trenutku donosi titulu prvakinje Hrvatske u dvije kategorije. Bilo je tu plača, smijeha, motivacijskih padova, ali je sve to koristilo kao sredstvo do laskave titule Prvakinje Hrvatske, ističu iz kluba.

U kategorijama Kadeti (14,15) -57kg izvrsno 3. mjesto osvojio je Matija Božić, koji je također zasjao u punom sjaju, te je osim zadnje izgubljene borbe potpuno izdominirao kategorijom sa rezultatima 8:0 / 9:0. U karate pravilima takav rezultat odmah zaustavlja borbu, te se pobjeda dosuđuje onome tko ostvari toliku bodovnu razliku.

Iduću broncu osvojio je Niko Depikolzvane u Kategoriji (14,15) -70kg, koji je u polufinalu na žalost zaustavljen od jednog reprezentativca, dok se u borbi za broncu uspio izboriti za visoko 3.mjesto.

Krčki karatisti osvojili su i tri 5. mjesta koja su izborili Matteo Mrakovčić Wernoth u kategoriji Juniori (16,17) -68kg; Ira Šekuljica u kategoriji Kadetkinje (14,15) +61kg i Dorotea Stojaković u kategoriji Kadetkinje (14,15) -47kg.

“Moramo naglasiti da je naša Ira, jednako kao Niko i Matija bila na pragu osvajanja 3. mjesta, ali radi pogreške sudaca ostaje bez medalje i plasira se na 5. mjesto, kako bi Samuel rekao “paklene kategorije”. Također imamo osvojeno ništa manje bitno visokopozicionirano 7. mjesto, na kojem je zasjala Zara Burnić u kat. Juniorke (16,17) -59kg.

Svi natjecatelji sa osvojenim medaljama na Prvenstvu Hrvatske ulaze u obzir za poziv u Reprezentaciju, tako da se u skorije vrijeme nadamo da će poziv Reprezentacije stići i na naš otok”, kažu iz kluba.

Na Prvenstvo Hrvatske kao i uvijek pratili su ih treneri Samuel Roksandić i Viktor Ćubrić koji njihov napredak uvijek stavljaju ispred svega, te zajedničkim trudom klub postaje sve bolji.

Od ukupno 66 klubova koji su sudjelovali na natjecanju Karate Klub Krk Croatia plasirao se na visoko 12. mjesto, uz samo 8 prijavljenih natjecatelja koji su se gotovi svi plasirali na visoke pozicije.

Osim navedenih natjecatelja, na natjecanju je sudjelovao i Amil Majetić, na žalost ovoga puta bez osvojenog visokog plasmana.

“Još jednom čestitamo svim našim natjecateljima na borbi i trudu do zadnje sekunde”, poručuju iz kluba.

 

error: Content is protected !!