Krk: Dvije udruge jačaju suradnju i promiču žensko poduzetništvo

Nakon Island Business Woman konferencije, Udruga Žene za otok ovoga je vikenda potpisala i okvirni sporazum o suradnji sa članicama organizacije BPW Pula 

Rujan je za krčku udrugu Žene za otok izuzetno aktivan mjesec. Prošloga vikenda u Velikoj vijećnici Grada Krka, u subotu točno u podne, Udruga je na trećoj Island Business Women konferenciji okupila poduzetnice sa Krka, Kvarnera, ali i čitave regije s izuzetno važnom temom: u fokusu je bilo žensko zdravlje.

Na Konferenciji su sudjelovale svestrane, uspješne poduzetnice, liječnice i novinarke Brankica Raković, Lada Marinović, Silvija Zec Sambol, Iva Brozičević Dragičević, Marija Mažar i Martina Frka Milotić, koje su ovom prilikom govorile o tome koliko je važno brinuti i vlastitom fizičkom i mentalnom zdravlju te pronaći ravnotežu između privatnog i poslovnog života. Panel je pratio velik broj gledatelja iz svih krajeva Hrvatske, od Dalmacije preko Gorskog kotara do unutrašnjosti, a druženje nakon konferencije uz zakusku i proizvode krčkih umjetnica i poduzetnica pokazalo se odličnom prilikom za dodatnu izmjenu iskustava s panelisticama.

Samo tjedan kasnije, Žene za otok napravile su još jedan važan korak u povezivanju žena – poduzetnica.

“Današnji dan označava važan trenutak za poslovne žene iz Istre i s otoka Krka, jer su članice organizacije BPW Pula pod vodstvom Alide Perkov i poduzetnice iz udruge “Žene za otok” potpisale okvirni sporazum o suradnji na poslovnim susretima održanim u Krku”, rekla je ove subote Jovana Čutul, osnivačica i predsjednica Udruge Žene za otok.

Kako ističe, ovaj događaj predstavlja nastavak suradnje između dviju organizacija koje su već zajedno sudjelovale na kongresu u Selcu u organizaciji Terma Selce i dr. Vlaste Brozićević te na Žitnoj lađi u Karlovcu.

Glavni dio susreta bio je posvećen uzajamnom predstavljanju članica, raspravi o strategijama za “Lobbying for shopping” te potpisivanju sporazuma o suradnji. Ovaj sporazum ima za cilj promicanje poslovnih žena kroz različite aktivnosti, uključujući savjetovanja, konferencije i znanstvena istraživanja.

Nakon produktivnih diskusija, sudionice su zajedno ručale te imale priliku za umrežavanje, što je dodatno jačalo veze između članica obiju organizacija. Popodne je proteklo u razgledavanju znamenitosti otoka, s posjetom Kući vina Ivana Katunara.

Potpisivanjem ovog sporazuma, BPW Pula i “Žene za otok” postavljaju čvrste temelje za zajedničke inicijative koje će podići vidljivost i podršku ženskom poduzetništvu u ovim regijama. Suradnja ovih organizacija obećava razvoj “najboljih praksi” u poslovnom svijetu žena te promicanje partnerstava koja će koristiti svim sudionicima.

Ovaj susret predstavlja vjetar u leđa za poslovne žene u Istri i na otoku Krku, dok nastavljaju jačati svoju zajednicu i poticati rast ženskog poduzetništva, ističe Jovana Čutul.

 

error: Content is protected !!