Kreće projekt dogradnje zgrade dobrinjske osnovne škole

Općina će u suradnji sa županijskim upravnim odjelom za odgoj i obrazovanje krenuti u pripremu projektnog zadatka za dogradnju škole te izradu projektne dokumentacije za što je Općina Dobrinj osigurala 220.000,00 kuna

Primorsko-goranska županija podržala je inicijativu Općine Dobrinj za dogradnju dobrinjske osnovne škole. Kako je na sastanku s načelnikom Općine Nevenom Komadinom rekao župan Zlatko Komadina, radi se o školi koja već sada ima 120 učenika s tendencijom rasta tog broja te su prostorni kapaciteti postojeće škole nedostatni za održavanje nastave.

Podsjećamo, nova škola u Dobrinju izgrađena je 2007. godine s oko 1400 m2 zatvorenog prostora i 11 000 m2 okoliša s rukometnim igralištem, travnjacima i parkiralištem. Dobrinjska škola je područna škola Osnovne škole Omišalj koju koju pohađaju djeca u svih osam razreda te u zgradi škole također djeluje razredni odjel za obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju Centra za odgoj i obrazovanje iz Rijeke.

Sadašnji prostori škole nisu dostatni, odnosno ne pružaju odgovarajuće prostorne uvjete za održavanje nastave i svih školskih aktivnosti te bi se dogradnjom zgrade škole stvorili odgovarajući preduvjeti za kvalitetniji rad učenika, njihovih učitelja i vannastavnog osoblja.

Kako je dogovoreno na sastanku održanom u sjedištu Županije, Općina će u suradnji sa županijskim upravnim odjelom za odgoj i obrazovanje krenuti u pripremu projektnog zadatka za dogradnju škole te izradu projektne dokumentacije za što je Općina Dobrinj osigurala 220.000,00 kuna.

error: Content is protected !!