Krčkim školarcima 300, malinskarskim po 500 kuna za knjige, bilježnice i drugi školski materijal

U Malenoj gradskoj vijećnici, 20. srpnja 2020. godine, održan je 134. sastanak Kolegija Grada Krka, na kojem su, između ostalog razmotreni i usvojeni prijedlozi Odluke o dodjeli novčane naknade u svrhu nabave drugih obrazovnih materijala i bilježnica učenicima osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. te Odluke o dodjeli jednokratne potpore (stipendije) u svrhu nabave udžbenika, radnih bilježnica i bilježnica učenicima srednje škole za školsku 2020./2021. godinu.

Temeljem istih uskoro se očekuje raspisivanje javnih poziva radi prikupljanja zahtjeva za sufinanciranje drugih obrazovnih materijala (radnih bilježnica, zbirki zadataka, atlasa, mape za likovnu kulturu te pribora za tehničku kulturu) i bilježnica, odnosno dodjelu jednokratne potpore (stipendije), namijenjenih svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima s prebivalištem na području Grada Krka, a koji će zajedno s uputama i pripadajućom dokumentacijom biti dostupni na internetskim stranicama Grada Krka.

Ovim se programom svim osnovnoškolcima osigurava novčana naknada u visini od 300,00 kn, dok srednjoškolce očekuje jednokratna stipendija za nabavu školskih knjiga, radnih bilježnica i bilježnica, također, u vrijednosti od 300,00 kn, bez obzira pohađaju li srednju školu u gradu Krku ili izvan otoka. Zahtjevi će se, kao što je istaknuto, zaprimati sve do 30. rujna ove godine.

Općina Malinska-Dubašnica također je osigurala svim polaznicima Osnovne škole Malinska-Dubašnica i učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Općine Malinska-Dubašnica novčanu naknadu za podmirenje troškova nabavke udžbenika i školskog pribora, i to u ukupnom iznosu od 500 kuna. Učenici koji nemaju prebivalište na području Općine Malinska-Dubašnica ostvaruju navedeno pravo u 50% iznosu pod uvjetom da isto pravo nisu ostvarili u matičnoj jedinici lokalne samouprave. Zahtjev s priloženom dokumentacijom dostavlja se osobno u pisarnicu Općine Malinska-Dubašnica ili preporučeno poštom na adresu: Općina Malinska-Dubašnica, Lina Bolmarčića 22 (P.P 14), 51511 Malinska najkasnije do 30. listopada 2020. godine.

error: Content is protected !!