Krčki učenici i mentori na Drugom nagradnom studijskom putovanju u Zagrebu

Održan je niz panela s aktualnim temama poput utjecaja, prednosti i mana digitalnih tehnologija, razvoja digitalnog društva i IZ industrije, pokretanja start upa, AI-a, budućnosti prometa, klimatskih promjena, života u svemiru i energetske tranzicije

U petak, 19. svibnja održano je Drugo nagradno studijsko putovanje za učenike i mentore, sudionike županijskih i državnih natjecanja Agencije za odgoj i obrazovanje, na kojem su sudjelovali i učenici i nastavnici OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk.

Odredište drugog nagradnog studijskog putovanja ponovno je bio Zagreb, i to upravo u vrijeme održavanja Tjedna znanosti, svojevrsnog sajma zagrebačkih fakulteta i tvrtki (Ericsson, Rimac–automobili, Tesla, Robokacija), startupova (Circuit Mess), udruga (Hrvatsko društvo za hitnu medicinu, Astronomsko društvo), muzeja (Hrvatski prirodoslovni muzej) i ponekih osnovnih škola. Izlagači su najširoj javnosti predstavili izbor svojih aktivnosti, dosega i mogućnosti.

U paviljonu broj 10 Zagrebačkog velesajma održan je niz panela s aktualnim temama poput utjecaja, prednosti i mana digitalnih tehnologija, razvoja digitalnog društva i IZ industrije, pokretanja start upa, AI-a, budućnosti prometa, klimatskih promjena, života u svemiru i energetske tranzicije.

“Bilo je živo i zanimljivo. Raspršili smo se kuda koji: istraživali, proučavali, isprobavali, promatrali, razgovarali, testirali i testirali se… Izlagači su bili beskrajno strpljivi, profesionalni, nasmijani, spremni educirati nas i posvetiti nam nešto svoga vremena učinili su da dva sata koja smo proveli na Tjednu znanosti prolete kao dva trenutka”, piše Milica Žužić u svom osvrtu na studijsko putovanje i dodaje:

“Uspjeli smo popratiti dio prvog panela. Panelisti Toni Milun, Marko Alerić Marin Trošelj, Ivan Kunović i Maja Marčinko, iako svaki iz drugačijeg miljea, složili su se da ishod utjecaja digitalne tehnologije na obrazovne procese, ovisi o načinu na koji se koriste. Hoće li tehnologija postati alat ili vladar novim generacijama, ovisi o onima tko ih bude upućivao u način korištenja tehnologije. S Tjedna znanosti ispratio nas je DJ show Teslina zavojnica: Ivan Kožar, mladi inovator s Fakuleta elektrotehnike i računalstva osmislio je muzikalnu Teslinu zavojnicu te je pokrenuo brend HCAC koji spaja DJ performanse i Teslinu zavojnicu. Uz glazbu koju je Ivan puštao s DJ pulta, tri milijuna volti paralo je zrak! Da smo mogli barem još malo ostati…”

Krčka “delegacija” tijekom studijskog putovanja je obišla i Muzej čokolade.

 

error: Content is protected !!