Otočne turističke zajednice s područja PGŽ će sudjelovati u nastavnom procesu mentoriranja studenata

Kao dio programa na četvrtoj godini preddiplomskog studija, studentima se kroz kolegij Stručna praksa omogućava da stečena teorijska znanja primjene u praksi i na taj se način što adekvatnije pripreme za rad u realnom sektoru

Dodatne mogućnost stjecanja praktičnih znanja studentima Fakulteta osigurane su ovoga tjedna zahvaljujući novim potpisanim sporazumima o obavljanju Stručne prakse. Direktori i direktorice svih otočnih turističkih zajednica sa područja Primorsko-goranske županije dali su svoju podršku Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i potvrdili da će od sljedeće akademske godine biti partneri u dijelu nastavnog procesa mentoriranja studenata završnih godina preddiplomskog studija, programa „Menadžment u turizmu“.

U ponedjeljak 17. travnja 2023., potpisivanju sporazuma prisustvovali su: Dalibor Cvitković – Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, Željka Stašić – Turistička zajednica Grada Cresa, Majda Šale – Turistička zajednica otoka Krka, Ivana Kovačić – Turistička zajednica Grada Krka, Ivana Topić – Turistička zajednica Općine Baška, Boris Latinović – Turistička zajednica Općine Dobrinj, Andrea Orlić Čutul – Turistička zajednica Općine Omišalj, Daniel Manzoni – Turistička zajednice Općine Malinska-Dubašnica, Branko Karabaić – Turistička zajednica Općine Punat. Svoju podršku također su iskazali predstavnici Turističke zajednice Grada Raba, Turističke zajednice Općine Lopar kao i Turističke zajednice Općine Vrbnik.

Sastanku su, također, prisustvovali dekanica, prof. dr. sc. Sandra Jaković, zatim prodekanica, prof. dr. sc. Marinela Krstinić Nižić i dr. sc. Marina Barkiđija Sotošek, voditeljica diplomskog studija Menadžment u turizmu.

Kao dio programa na četvrtoj godini preddiplomskog studija, studentima se kroz kolegij Stručna praksa omogućava da stečena teorijska znanja primjene u praksi i na taj se način što adekvatnije pripreme za rad u realnom sektoru. Stručna praksa obvezna je za sve redovite i izvanredne studente, a uspješnim završetkom iste, studenti ostvaruju 14 ECTS-a. Po završetku Stručne prakse studenti postaju konkurentniji na tržištu rada, unaprjeđuju praktične vještine te postaju spremniji za izgradnju svoje karijere i savladavanje novih radnih izazova s kojima će se susresti u poslovnoj budućnosti.

error: Content is protected !!