Krčki most zatvoren za sve skupine vozila, udari bure i do 180 km/h

Prema informacijama očevidaca, jutros oko 7.30 sati na Krčkom mostu dogodila se i prometna nesreća, nakon čega su dijelovi unesrećenog automobila “letjeli” mostom nošeni snažnim refulima vjetra

Krčki most jutros nešto prije 8 sati zatvoren je za sve skupine vozila. Problem predstavlja snažna bura, koja je u petak poslijepodne puhala i do 140 km/h, a u subotu ujutro izmjereni su udari bure i do 180 km/h.

Prema informacijama očevidaca, jutros oko 7.30 sati na Krčkom mostu dogodila se i prometna nesreća, nakon čega su dijelovi unesrećenog automobila “letjeli” mostom nošeni snažnim refulima vjetra. Zasad nije poznato je li i samoj nesreći kumovao vjetar.

Olujna do orkanska bura ometa promet i drugdje u priobalju, a u prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

“Savjetujemo vozačima da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme”, poručuju iz HAK-a.

Prema prognozi DHMZ-a, bura će na području otoka Krka, Kvarnera i Kvarnerića te širem riječkom području stvarati probleme tijekom čitavog vikenda. Za subotu je izdano upozorenje najvišeg, crvenog stupnja zbog orkanske bure čiji udari mogu biti i do 200 km/h, ali i zbog moguće poledice i tanjeg snježnog pokrivača.

Slično vrijeme očekuje se i u nedjelju, s ipak nešto slabijim udarima vjetra.

error: Content is protected !!