KRČANI ZA PETRINJU: Nabavljen brodski kontejner, sada ga treba opremiti. Evo kako možete pomoći

Zajedničkim dogovorom s Hrvatskim pjevačkim društvom „Slavulj“, obrtnici i poduzetnici grada Krka su uz pomoć kompanije CMA-CGM nabavili veliki brodski kontejner površine 35 m2.

Krčka ekipa koja se, kada je bilo najkritičnije, već iskazala u pomaganju potresom pogođenoj Banovini, nastavlja s humanitarnim radom. Na svojem Facebook profilu Vedran Kirinčić je zahvalio svima koji su dosad sudjelovali u akcijama, ali i najavio nove aktivnosti. Njegov post prenosimo u cijelosti:

“Dragi ljudi dobre volje Ovim putem vam želimo zahvaliti za svu vašu nesebičnu pomoć potresom pogođenom području. Uz vašu smo pomoć u kritičnim trenucima uspjeli obnoviti dimnjake i krovove na kućama u kojima je nastavljen život. S vama smo prikupili i podijelili pomoć u lijekovima, grijalicama i ostalim potrepštinama. Svjesni smo da je pomoć i dalje potrebna i bit će potrebna još duže vrijeme.Nakon osiguravanja elementarnih uvjeta za život, polako dolazi na red i briga za očuvanje zajednice.

Jedna od važnijih aktivnosti za očuvanje pozitivnog ozračja i stanja duha mladih i starijih su kulturne aktivnosti. Ovim putem želimo pomoći Hrvatskom pjevačkom društvu „Slavulj“ iz Petrinje. Društvo je osnovano 1864. godine i najstarije je u Hrvatskoj. U društvu djeluju građani različite dobi i zanimanja, djeca i odrasli. U društvu djeluju Mješoviti pjevački zbor, Muški vokalni ansambl „Petrinjski slavulji“, Ženski vokalni ansambl „Petrus“ i Gradski dječji zbor. Na žalost društvo je ostalo bez svog Pučkog otvorenog učilišta koje je bilo okupljalište članova, gdje su sečuvali notni zapisi,dokumentacija, instrumenti i održavale probe. Objekt je predviđen za rušenje a do obnove društvo nema prostor za djelovanje.

Zajedničkim dogovorom s Hrvatskim pjevačkim društvom „Slavulj“, obrtnici i poduzetnici grada Krka su uz pomoć kompanije CMA-CGM nabavili veliki brodski kontejner površine 35 m2. Uz pomoć Grada Krka i Hrvatskog crvenog križa Krk naši vrijedni majstori su počeli pretvarati kontejner u kvalitetan multifunkcionalan prostor koji će biti privremeni dom „Slavulja“. U tu svrhu je otvoren račun u Trgovini Krk, građevinski materijal, u gradu Krku i u trgovini „Elektrokrk“ u „Konzumu“ Krk. Ako ste u mogućnosti, pozivamo vas da u navedenim trgovinama zatražite otpremnicu za preuzeti građevinski materijal i opremu (pod nazivom „Krčani za Petrinju“) i uplatiti donaciju za pokrivanje dijela računa. Za svaku uplatu dobit ćete račun u trgovini. Svaka pomoć je dobrodošla! Hvala vam od srca od svih sudionika akcije ‘Krčani za Petrinju'”

Foto: Facebook/Nedo Pinezić
error: Content is protected !!