Komadina najavio završetak velike PGŽ investicije u Lječilištu Veli Lošinj i iskorak u zdravstveni turizam

“Želimo još s Jadranka grupom dovršiti smještajne kapacitete, te umrežiti ovu priču kako bi dali doprinos još snažnijem brendiranju Lošinja kao destinacije zdravlja“, rekao je župan

Župan Zlatko Komadina tijekom današnjeg boravka na Lošinju obišao je radove treće faze revitalizacije Lječilišta Veli Lošinj, najveće županijske kapitalne investicije u zdravstvu. Izgrađeno je 1600 četvornih metara novog prostora, a kako je najavila ravnateljica Renata Žugić ova, 22 milijuna kuna vrijedna investicija, bit će uskoro  dovršena. „Nadam se da će radovi završiti do kraja lipnja tako da u srpnju ove godine otvorimo naš novi objekt koji je u funkciji restorana te kuhinje, ali dijelom i smještajnih kapaciteta. Sam projekt financiran je iz proračuna Primorsko-goranske županije i decentraliziranih sredstava zdravstva. Završetkom projekta svi smještajni kapaciteti i objekti biti će obnovljeni i stavljeni u punu funkciju za naše temeljne indikacije, a to su liječenje kroničnih pulmoloških problema. Nadamo se da će pulmološka rehabilitacija između ostalog i za post COVID pacijente dati novu snagu našoj ustanovi“, rekla je Žugić istaknuvši kako upravo Lječilište krajem svibnja kreće s post COVID programom i rehabilitacijom.

Župan Komadina zadovoljan je dinamikom radova te je naglasio da je Lječilište u Velom Lošinju jedna je od 8 županijskih zdravstvenih ustanova kojoj je značajnim ulaganjima Županija udahnula novi život.

„S ovom investicijom stvaramo uvjete i za širenje specijalističkih usluga za građane Lošinja, ali i zdravstveni turizam u suradnji s Jadranka grupom.  Lošinj je poznat po svojoj aerosolnoj priči i koristima za zaštitu zdravlja od plućnih bolesti,  dermatologiju  i ovo je  iskorak koji je Lošinju bio potreban. Želimo još s Jadranka grupom dovršiti smještajne kapacitete, te umrežiti ovu priču kako bi dali doprinos još snažnijem brendiranju Lošinja kao destinacije zdravlja“, rekao je župan istaknuvši kako Lječilište također ima i ugovor s HZZO-om gdje se još očekuje ugovaranje specijalistike zdravstvenog segmenta te povećanje broja kreveta kako bi što više male djece koji imaju bronhitične probleme moglo dolaziti ovdje na liječenje o trošku HZZ-a.

 Županu se u obilasku gradilišta pridružio i nadzorni inženjer Željko Jović koji je izrazio zadovoljstvo ne samo dinamikom već i kvalitetom radova novog aneksa Lječilišta.

error: Content is protected !!