Kod Krka vozio 122 km/h na mjestu gdje je dozvoljeno 50

Najveća izmjerena brzina kretanja od 122 km/h zabilježena je 19. travnja oko 10,30 sati na županijskog cesti u blizini grada Krka

U vremenu od ponoći 19. travnja do ponoći 20. travnja na području cijele Republike Hrvatske i Europske unije proveden je pojačan nadzor brzine kretanja vozila. Na području Policijske uprave primorsko-goranske akcija je provedena na 13 lokacija u naseljima i izvan naselja, a dio lokacija na kojima je proveden nadzor brzine predložili su građani koji su se na poziv policije uključili u pripremu akcije.

Tijekom 24 sata trajanja akcije kontrolirano je 101 vozilo te je zabilježeno 109 prekršaja. Dio, odnosno 44 prekršaja prekoračenja brzine je zabilježen tehničkim sredstvima bez zaustavljanja vozila, dok su 65 prekršaja utvrdili policijski službenici prometne policije.

Najveća izmjerena brzina kretanja od 122 km/h zabilježena je 19. travnja oko 10,30 sati na županijskog cesti u blizini grada Krka. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 50 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Budući da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzročnika prometnih nesreća, prometna policija istiće da će i nadalje poduzimati sve mjere i radnje u cilju prevencije ovih, ali i drugih prometnih prekršaja, posebice onih koji uzrokuju prometne nesreće s najtežim posljedicama.

error: Content is protected !!