Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka doniran ultrazvučni Color Doppler uređaj

U sklopu humanitarne akcije „Život nema cijenu“, Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka BINA Istra i partneri donirali su prijenosni ultrazvučni Color Doppler uređaj Venue Fit proizvođača General Electrics, vrijednosti preko 33 tisuće eura.

Uređaj će u mnogočemu pomoći u liječenju prvenstveno srčanih, ali i drugih teško bolesnih pacijenata. Tim ultrazvučnim aparatom i specijaliziranim sondama koje su uz UZV aparat, liječnici kardiolozi Klinike za pedijatriju moći će i kod najmanje djece, kada je to potrebno, lakše postaviti centralne venske i arterijske linije.

Kako objašnjavaju liječnici specijalisti, u kateterizacijskom laboratoriju kod najmanje djece pristup krvnim žilama izrazito je težak, a ovaj aparat omogućuje izvrstan prikaz žile koju se želi punktirati. Radi se o aparatu vrhunske tehnologije koji u potpunosti ispunjava ono što nam treba u ovom trenutku, navode liječnici.

Svečanoj primopredaji koja se održala u novoj Bolnici za majku i dijete na Sušaku nazočili su zamjenica župana Marina Medarić, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić i generalni direktor BINA Istre Dario Silić sa suradnicma.

Zamjenica je naglasila da je ova donacija primjer društveno odgovornog poslovanja tvrtke BINA Istra koja nastoji pomoći zajednici u kojoj djeluje, posebice našim najmlađima te da se nada će ovaj čin biti inspiracija i motivacija i drugim tvrtkama.

Direktor Silić naveo je kako je, ulaganjem u razvoj infrastrukture i sigurnost cestovnog prometa, BINA Istra spasila veliki broj života, baš kao što to svojim radom čine liječnici. Izrazio je zadovoljstvo da kao tvrtka mogu pomoći i najavio niz drugih donatorskih aktivnosti u korist riječkog KBC-a.

Na vrijednoj donaciji zahvalio je ravnatelj Ružić u ime zaposlenika i korisnika usluga rekavši da je ovo veliki iskorak u dijagnostici i terapijskim postupcima u dječjoj kardiologiji. Inicijativa je došla u pravome trenutku, navodi ravnatelj, kada se opremala bolnica i komplementirala oprema. Podsjetio je da je ovo treća donacija tvrtke BINA Istra na korist pacijenata riječke bolnice.

“Godine 2017. smo dobili ultrazvuk koji je smješten u angiosali i danas je često u uporabi, a 2022. ergospirometrijski uređaj važan za najteže pacijente oboljele od respiratornih bolesti. Sve skupa preko 150 tisuća eura vrijednosti”, rekao je Ružić.

Zahvalama na donaciji pridružio se i gradonačelnik Filipovic istaknuvši da BINA Istra na najbolji način povezuje Istru i Kvarner te da riječkoj bolnici gravitiraju pacijenti triju županija, Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske, što ovu donaciju čini još i vrijednijom.

error: Content is protected !!