Kada će Krčki most ponovo biti otvoren u oba smjera? Hrvatske autoceste su objavile datum

Prema prvim planovima, prvi dio radova trebao je biti dovršen već do 5., odnosno do 10. lipnja, no naknadno je produžen termin tijekom kojega će se Krčkim mostom ipak prometovati naizmjenično, jednim smjerom.

Opsežni radovi sanacije na državnoj cesti D102, odnosno na Krčkom mostu, koji su započeli sredinom rujna prošle godine, obustavljaju se u petak, 18.6. kako bi se tijekom razdoblja pojačanog prometa u turističkoj sezoni omogućilo neometano odvijanje prometa u punoj širini kolnika, priopćili su iz Hrvatskih autocesta.

Preostali radovi će se izvoditi u 2 faze, od 07. 06. do 11.06. do 12:00 sati te od 14. 06. do 18.06. do 12:00 sati. Za vrijeme izvođenja radova naizmjenično će se zatvarati pojedine vozne prometne trake, ovisno o fazi izvođenja radova, dok će se promet voditi naizmjence slobodnom prometnim trakom. Privremena regulacija prometa uključivat će semaforizirani sustav, a intervali će se prilagođavati u skladu s opterećenjem prometa.

Prema prvim planovima, prvi dio radova trebao je biti dovršen već do 5., odnosno do 10. lipnja, no naknadno je produžen termin tijekom kojega će se Krčkim mostom ipak prometovati naizmjenično, jednim smjerom. Zbog povećanog priljeva turista, vikendaša i izletnika, tijekom vikenda mostom će biti omogućeno prometovanje u oba smjera.

Da podsjetimo, radovi uključuju sanaciju kolničke ploče uz zamjenu asfaltnog zastora i hidroizolacije te dovršetak primarne sanacije i zaštite preostalih betonskih površina mosta od utjecaja agresivnog djelovanja klorida iz morske vode. Riječ je o složenim radovima, nužnim kako bi most 40 godina od puštanja u promet i nadalje bio siguran za prometovanje, te kako bi se jedinstvena betonska konstrukcija, svojevremeno najvećeg mosta u svijetu s armiranobetonskim lukom, zaštitila od nepovoljnih atmosferskih utjecaja.

Radi duljine ukupnog zahvata i uvjeta izvođenja radova uz istovremeno sigurno i maksimalno protočno odvijanja prometa, radovi su podijeljeni u 4 faze. Ukupno trajanje radova predviđeno je kroz 2 godine.

error: Content is protected !!