Još samo danas možete predati obavezan TZ2 obrazac. Ministarstvo i porezna jedva su se dogovorili kako ga ispuniti

Porezna uprava više ne zaprima Obrasce u kojima je navedeno da se odnosi na 2020. godinu, obavještavamo sve koji još nisu predali Obrazac, da ga ispune na slijedeći način

Danas je posljednji dan za predaju TZ2 obrasca Poreznoj upravi. riječ je o obrascu koji ne djeluje previše komplicirano, no čini se da je između Porezne uprave i Ministarstva došlo do gluhog telefona, zbog čega je detaljno objašnjenje iznajmljivačima ponudila TZ Malinska-Dubašnica.

Obrazac možete preuzeti ovdje, a obavijest prenosimo u cijelosti:

Ova se obavijest odnosi samo na iznajmljivače koji do sada nisu predali Obrazac TZ2 u Poreznu upravu. Iz Porezne uprave su nas obavijestili da će sve iznajmljivače koji su već predali Obrazac TZ2, ukoliko bude trebalo, naknadno direktno kontaktirati.

Naime, Porezna je uprava 5.1.20201. godine na svoje stranice postavila obavijest prema kojoj se Obrazac TZ2 ne podnosi za prethodnu, već za tekuću godinu, što bi značilo da se obrazac koji se sada treba dostaviti Poreznoj upravi do 15.1.2021. odnosi na 2021. godinu, a ne na 2020. godinu.

S obzirom da takva uputa nije u skladu sa Zakonom o članarinama turističkim zajednicama (članak 13., stavka 4.) niti prethodnim uputama koje smo dobivali od strane Ministarstva turizma i sporta, tražili smo od Ministarstva da nam pojasne kako postupiti u ovoj situaciji te Vam u prilogu dostavljamo danas zaprimljeni dopis Ministarstva turizma i sporta koji potvrđuje stav Porezne uprave.

Budući da od jučer, Porezna uprava više ne zaprima Obrasce u kojima je navedeno da se odnosi na 2020. godinu, obavještavamo sve koji još nisu predali Obrazac, da ga ispune na slijedeći način:
  • Navesti da se odnosi za razdoblje od 1.1. do 31.12.2021.
  • Upisati ukupan broj osnovnih kreveta i navesti iznos od 45,00 kuna po osnovnom krevetu.
  • Ako imate pomoćne krevete, upisati njihov broj i navesti iznos od 22,50 kuna po krevetu.
  • Pod način plaćanja zaokružiti hoćete li platiti jednokratno do 31.7., ili u 3 rate (31.7.,31.8. i 30.9.)
  • U zadnjoj rubrici navedite ukupan primitak iz evidencije prometa za 2020. godinu.

error: Content is protected !!