Jeste li već probali Bodulski hot dog? Prava je zvijezda adventa u Puntu

Prava zvijezda ove zime na Krku je Bodulski hot dog – domaća krčka kobasica obitelji Žužić u tostiranom pecivu, garnirana svježom salatom od kupusa i mrkve, s umakom od senfa i čipsom od luka

Bakalar, kuhano vino, kobasice, frite… Svatko ima svoje gastro favorite kad je blagdanski meni u pitanju, no samo u najboljim restoranima možete doživjeti spoj tradicionalnih otočkih specijaliteta i moderne kuhinje koja prati najnovije trendove, uz vlastiti prepoznatljivi touch.

Marina Punat, kao pravi nautički centar, živi 365 dana u godini, a s njom i restoran 9 bofora – kako za nautičare, tako i za sve ostale goste. Nakon što su početkom ljeta osvanuo u svom novom izdanju uz novouređenu kuhinju i terasu, ovu je jesen dočekao i uz jelovnik upotpunjen jelima á la carte i otočkim specijalitetima.

Nekadašnja pizzeria, popularna i zbog izvrsnih jela od tjestenine i burgera, uz prošireni je á la carte meni predstavila i jesensko-zimski jelovnik na kojem se nalaze autohtona jela iz krčke tradicije, ponekad sa zanimljivim suvremenim zaokretom. Od domaćih jela tu je tradicionalni bakalar na bijelo – namaz od bakalara serviran na tostiranom kruhu, potom lignje „na padelu“ sa kuhanim krumpirom i povrćem, te hobotnica na teplo sa kuhanim krumpirom i maslinovim uljem.

Mlado maslinovo ulje koje se servira uz sva domaća jela iz vlastite je proizvodnje i dolazi sa čak 500 stabala iz maslinika ponad Marine Punat i oko hotela Kanajt.

Uz brojna jela s jelovnika, svakoga dana od 12 do 15 sati u restoranu 9 bofora na raspolaganju gostima je i marenda s jelom dana koje ćepreporučiti konobar, no prava zvijezda ove zime je Bodulski hot dog – domaća krčka kobasica obitelji Žužić u tostiranom pecivu, garnirana svježom salatom od kupusa i mrkve, s umakom od senfa i čipsom od luka.

Da se na otocima nije uvijek jela samo riba, dokazuje i tradicija proizvodnje krčkog pršuta pa i čvaraka. Na zlatnom otoku Krku kuha se, naravno, zlatna krčka žlahtina s cimetom, klinčićima i narančom, a za one sklonije crvenom vinu, tu je kuhani cabernet sauvignon Deklić sa začinima. Novost u ovo blagdansko vrijeme je i kuhani gin, koji jednostavno morate probati.

Što bi bili blagdani bez slastica? Uz miris kuhanog vina, prosinac najčešće miriši i na fritule, pa su i u Marini Punat frite neizostavne u svako doba dana, uz jutarnju kavu, poslijepodnevni čaj ili lončić kuhanog vina. Za nešto konkretniji desert u 9 bofora preporučit će vam ručno motane rafiole, a za gurmane tu su raskošne blagdanske palačinke punjene makom, cimetom i bijelom čokoladom.

Bilo da na Krk dolazite poslom, u potrazi za suncem ili je otok vaš dom, u Marini Punat odlučni su da iz 9 bofora nećete otići gladni. A ako vam vikend nije dovoljan da napunite baterije i kušate sva jela, Punat je dovoljno blizu da mu se uvijek iznova vraćate, baš kao i brojni nautičari koji svaki slobodni trenutak provode na moru i Marinu Punat smatraju svojim drugim domom.

error: Content is protected !!