Jesen u Omišlju u znaku predstava, koncerata i stand upova

Trendovi su se mijenjali, a Đurđa i Franko trajali. Ne bez problema. Jer kao što bi rekao Franko: „Život se more opisat z tri besedi. Vavek neki k…“

Kulturno-zabavna scena u Omišlju ove jeseni mještanima nudi pregršt dobre zabave i to u vidu niza predstava, ali i koncerata i stand upova – i to za sve generacije.

Prva u nizu predstava na rasporedu je već danas – mališane u Društvenom dom Omišalj, u 18:00 sati čeka pravi dječji klasik- kazališna predstava Ježeva kućica, prema istoimenoj priči Branka Ćopića. KD “Smješko” pripremilo je za svu djecu predškolskog i nižeg školskog uzrasta predstavu o Ježurki Ježiću, slavnome lovcu, prema svima poznatom tekstu. Predstava je mali mjuzikl, a glazba je originalna glazba iz audio zapisa, nastalog prije 20 godina, na kojoj su odrasle mnoge generacije.

Ulaz je besplatan, a rezervacije mjesta vrše se na telefon 051 846 243 ili mailom: info@visit-omisalj-njivice.hr.

Već sutra, u četvrtak u 19.30, na Trg Prikešte stiže Tarik Filipović i monokomedija o životu trenera svih trenera  „ Ćiro”.

Ulaz je slobodan, a u slučaju nestabilnog vremena predstava se seli u Društveni dom Omišalj. Jedna osoba može rezervirati maksimalno dvije ulaznice. Za rezervaciju je potrebno dostaviti ime, prezime i kontakt mobitel ili telefon, a rezervacije se također vrše putem telefona 846-243 ili putem emaila info@visit-omisalj-njivice.hr.

U subotu 25. rujna, ususret Svjetskom danu turizma, na Prikešte stiže i Mario Battifiaca s koncertom i stand upom pod zajedničkim nazivom „Prokletstvo drugega dana”. Izvrstan interpretator i zabavljač, Mario Battifiaca s puno autoironije govori o frustracijama koje ga prate kroz život, a koje su vezane uz činjenicu da je uvijek bio drugi. Tako je kaže “ vavek na MIK-u bil drugi, rodio se kao drugi u svojoj familiji”, i što ga sve nije pratilo kao drugoga po redu.

U koncertnom dijelu večeri Mario izvodi dobro nam znane hitove sa svojim bendom u kojem nastupaju vrsni glazbenici: Tonči Grabušić na bubnjevima, Damjan Grbac bas gitara, Robert Grubišić klavijature, obitelj Veljak – Nataša, Maja i Valter na gudačkim instrumentima.

Ulaz je također besplatan uz prethodnu rezervaciju mjesta na već poznate kontakte: 051 846 243 ili  mailom na  info@visit-omisalj-njivice.hr.

Mario se u Omišalj vraća u nešto drugačijoj ulozi i u listopadu. Popularnu prestavu Casabianca, u kojoj pozornicu dijeli s Irenom Grdinić možete pogledati u petak, 15. listopada u Omišlju na trgu Prikešte s početkom u 19.30 sati.

Irena Grdinić i Mario Lipovšek, široj publici poznata imena voditeljske i glazbene scene, ovom predstavom nakon tmurnih i napetih vremena, žele nasmijati publiku i prikazati smiješnu stranu života jednog tipičnog domaćeg bračnog para, od 60-ih godina prošlog stoljeća do danas. Oni su Đurđa i Franko. Upoznali su se 60-ih. Ona je bila poduzetna, a on nagovorljiv. On kaže da je ona bila nasrtljiva, a ona da je on bio mlakonja. Gledali su „Casablancu“ i započeli romansu. Bilo je lijepo dok je trajalo. A onda je došao brak. Pa djeca. Komunizam pa kapitalizam. Partija pa stranke. Trendovi su se mijenjali, a Đurđa i Franko trajali. Ne bez problema. Jer kao što bi rekao Franko: „Život se more opisat z tri besedi. Vavek neki k…..“.
I na ovu predstavu ulaz je besplatan uz obaveznu rezervaciju. Jedna osoba može rezervirati maksimalno dvije ulaznice. Za rezervaciju je potrebno dostaviti ime, prezime i kontakt mobitel ili telefon.

Sve predstave, koncerti i stand upovi se održavaju sukladno svim mjerama Stožera civilne zaštite RH, što podrazumijeva i obaveznu COVID potvrdu za roditelje u pratnji.

 

error: Content is protected !!