„Island Business Women” konferencija iz grada Krka šalje važnu poruku

“U želji da osnaže žene , Žene za otok ovoga puta na svom otoku otvaraju važnu temu:  bitno je znati pobrinuti se za sebe kako bi se mogle pobrinuti za sve drugo”, poručuju organizatorice.

U današnjim vremenima briga oko zdravlja nije usputan dio svakodnevice već imperativ. Izloženi smo brojnim utjecajima, stresovima, svijet se neprestano i užurbano mijenja, a održati dobro zdravlje i zadržati stabilnu psihu neophodno je za sretan i zadovoljan život.

“Iako se uvriježeno smatra da nas otoci izoliraju, Krk i ovoga puta pokazuje suprotno: upravo će se na zlatnom otoku održati zlata vrijedno događanje koje će pokazati da žene u svim ulogama prolaze ista stanja, iste strahove, predrasude i izazove. Ove subote, 16. rujna, kino Krk u Krku, točno u podne jer više nema odgađanja, okupit će govornice koje će podijeliti svoja intimna iskustva, ali i alate uz koje su se nakon izazovnih dana izborile za sebe, zdravlje i mir. Svaka od nas u nekim se situacijima osjećala usamljeno, neshvaćeno, prestrašeno i želja je osvijestiti žene: Nismo lude i nismo same”, kažu organizatorice.

Zašto #nisam luda?

“Začudile biste se koji postotak žena je u životu čuo rečenicu „ti si luda” ili još goru varijantu iza leđa „ona je luda“. Ta rečenica često je odgovor na preopterećenost žena u današnjem ludom vremenu, odgovor na njihove bolove, nesigurnosti, ambicije, strahove, traženje prava ili razumijevanja, pa čak i na zdravstvene probleme.

Bilo da se radi o ambicioznim ili probitačnim ženama, bilo da se radi o domaćicama, poduzetnicama, kućanicama, majkama, umornima, ili dotjeranima, ženama žrtvama nasilja, mobinga ili šovinizma, odgovor na naše prigovore, žaljenje ili traženje razumijevanja i podrške je: ‘ona je luda.

Zato će o važnosti zdravlja posebice u poduzetništvu, kako fizičkog tako i mentalnog, govoriti vrsne poduzetnice i strašne žene”, najavljuju Žene za otok.

Tko su govornice?

1. Brankica Rakovic
Brankica Raković, vlasnica agencije za digitalni marketing, urednica portala Lola magazin koji čita više od 700 000 ljudi mjesečno i podcasta “Oslobođena” grupacije Oslobođenje. Zaljubljena i zaposlena u marketingu već skoro 20 godina. Predavačica na više regionalnih kurseva, radionica i mentorskih projekata na temu digitalnog marketinga. Trenutno u fazi pripreme prve autorske knjige.

2. Marija Mažar
Marija Mažar je osnivačica lifestyle portala Stilueta koji često otvara teme koje osnažuju i podučavaju. Uz to, bavi se PR-om i kako sama kaže: „Sve što radim je komuniciram, od pisanja tekstova, objava za klijente na društvenim mrežama, i kroz događanja koja realiziram.“ Upravo je ove godine u jednom trenu tijelo reklo Dosta, ovo je prvi put da će progovoriti o izazovima s kojima se susrela i o promjenama u životnom stilu koje je donijela kako bi očuvala zdravlje i u konačnici – sebe.

3. Martina Frka Milotić
Martina Frka Milotić, novinarka i autorica s otoka Krka, s gotovo 20 godina staža u novinarstvu. Osnivačica i urednica otočnog portala Bodulija.net. U dosadašnjoj karijeri radila je kao urednica i novinarka u nekim od najpoznatijih domaćih medija poput Novog lista, kao i u informativnom programu nacionalne radijske mreže Soundset, na županijskoj televiziji Kanal Ri te na najčitanijem domaćem news portalu Index.hr. Iza sebe ima dvije izdane knjige, “Mala Kme osvaja svijet” i “Pripovjedačica” te vodi dva uspješna bloga, Mala Kme i Book&Blanket, s više od 15 tisuća čitatelja. Privatno – supruga, majka i pobjednica u dugogodišnjoj borbi s adenomiozom.

4. Lada Marinović
Lada Marinović je posljednjih deset godina provela u medijima. Diplomiranja politologinja neplanirano je završila u informativnom svijetu televizije koji ju je na kraju odveo do pozicije Izvršne producentice emisije Stanje nacije na RTLu. Karijera ima više i u baš svakoj od njih su joj govoril; luda si. Ona je na sve to samo ludo nastavila naprijed.

5. Iva Brozičević Dragičević
Mr. sc. Iva Brozičević Dragičević, prof. klinička i sportska psihologinja, voditeljica posebnih programa Poliklinike Terme Selce i direktorica tvrtke Healthy living by IBD. Tijekom 25 godina iskustva u radu sa sportašima, odraslima, djecom i mladima fokusirala se na razvoj programa za osobe s prekomjernom tjelesnom težinom u sklopu kojih od 2018. godine organizira Junior Kamp za djecu i mlade s problemom pretilosti, istovremeno educirajući i njihove roditelje. Sudjelovala je i kao psihologinja u RTLovoj emisiji „Život na vagi“.

2018. pokreće i novu liniju programa „Healthy Living by IBD“ koji unaprjeđuju zdrave navike i poslovnu učinkovitost, u okviru kojih su i „Top manager programi“ namijenjeni managerima, voditeljima i djelatnicima velikih kompanija kao i manjih tvrtki. Temeljem ostvarenih rezultata u radu mentorica je u pokretanju 1. Međunarodnog wellness kampa za djecu i mlade koji se održao u Bangladešu 2022., te se nastavlja 2023. i planira širiti dalje po svijetu.

6. Silvija Zec Sambol
Dr. sc. Silvija Zec Sambol, doktor medicine rođena je 1973. g. u Rijeci. Diplomirala, magistrirala i doktorirala na Medicinskom fakultetu u
Rijeci (znanstvena grana interna medicina, klinički nutricionizam). Zaposlena je u privatnoj kliničkoj praksi gdje svoja znanja objedinjuje u radu s pacijentima i klijentima koji žele živjeti zdravo, energično i cjelovito prema konceptu dr. Zec. Životni cilj ove integrativne liječnice je educirati i voditi ljude u postizanju ravnoteže te poticati na promjenu kroz prehranu, tjelovježbu i pozitivne misli i liječiti ne samo tijelo već duh i dušu.

“Iako se konferencija održava u prostoru kina, vjerujemo da brojne žene koje čitaju znaju da život nije uvijek romantičan film. Kako bi izbjegle drame i naučile kako iznijeti neke teže uloge pobrinut će se Island Business Woman konferencija. U želji da osnaže žene i jednostavno da osjete da nisu same u svojim bolovima, nesigurnostima, strahovima, Žene za otok ovoga puta na svom otoku otvaraju temu u kojoj se mogu pronaći žene na svakom od otoka i na kopnu. Biti žena ima divne prednosti, ali važno je znati pobrinuti se za sebe kako bi se mogle pobrinuti za sve drugo. Vidimo se 16. 09., na Krku”, poručuju organizatorice.

error: Content is protected !!