I danas je na Krku 1 novooboljeli, u županiji ukupno 14 novih slučajeva koronavirusa

Deset novooboljelih je sa područja Rijeke i riječkog prstena, te po jedan sa područja Crikveničko-vinodolske regije, Liburnije, Krka i Lošinj

Danas je u PGŽ 14 novooboljelih te 7 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ je tako danas povećan za 7 osoba te iznosi 95.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno visokih 4426 uzoraka briseva. Udio pozitivnih unutar broja obrađenih uzoraka briseva tako danas iznosi svega 0.3%.

Deset novooboljelih je sa područja Rijeke i riječkog prstena, te po jedan sa područja Crikveničko-vinodolske regije, Liburnije, Krka i Lošinja.

Među zaraženim/oboljelim je jedna necijepljena osoba starija od 65 godina, dok šest pripadaju mlađim dobnim skupinama te 5 radnoj populaciji.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas za jednu osobu viši od jučerašnjeg i iznosi 15. Na respiratoru je jedan pacijent.

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti, a udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva iznosi 0.15%.

14 dnevni kumulativni broj novooboljelih na 100 000 stanovnika u PGŽ iznosi 36.88, a 14 dnevni prosjek udjela pozitivnih testova unutar ukupnog broja testiranih iznosi 0.33%, što znači kako se PGŽ po oba ova pokazatelja i nadalje nalazi u zelenoj zoni zdravstvene sigurnosti!

error: Content is protected !!