HAK: Kolona na izlasku s Krka duga je 4 kilometra, gužve i na prilazu otoku

“Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetujemo svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum”, upozoravaju iz HAK-a

I ovoga vikenda na prometnicama duž obale, pa tako i na prilazu i izlasku s otoka Krka, pojačan je promet te mjestimično dolazi do gužvi i zastoja. U smjeru kopna na Krčkom mostu kolona je u trenutku pisanja ovog teksta duga oko 4 kilometra, odnosno počinje već kod Njivica, zbog čega put primjerice od Malinske do Rijeke može trajati i 90 minuta.

Vrlo je gust promet i na prilazu otoku, a kolone se stvaraju prije mosta i protežu se sve do kružnog toka na ulazu u Omišalj.

“Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetujemo svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć”, savjetuju iz Hrvatskog autokluba.

error: Content is protected !!