FOTO/VIDEO Tradicionalni Ribarski dan u Baški započeo bakljadom s brodica, večeras povorka mještana i vatromet

Vrhunac današnjeg programa počinje od 18 sati, kada počinju aktivnosti za djecu, ali i povorka ribara i mještana od Stare rive do Vele plaže, dok je u 19 sati na rasporedu izvlačenje mreže na Veloj plaži

U Baški je sinoć održana prva večer tradicionalnog Ribarskog dana, koji se u ovom malom otočnom mjestu s velikom tradicijom održava još od davne 1910. godine.

Prvu od tri večeri obilježio je defile ribarskih barki, turističkih brodova i brodica uz bakljadu, ali i promenadni nastupi klapa Zvonimir i Intriga, interpretacijske šetnje, projekcije filmova Klonimira Seršića te otvorenje izložbe Brune Paladina pod nazivim “Jato”. Sve uz odličnu atmosferu mjesta koje je generacijama živjelo od mora i za more.

Bogat program nastavlja se i tijekom subote, kada će mnogo toga zanimljivog imati priliku doživjeti i najmlađi, kao i oni stariji.

“Naši mlađi sudionici moći će posjetiti “Zaljev sirena” (morski foto kutak na prvoj plaži uz Malu rivu), izrađivati razglednice u tehnici kolaž na radionici “Morske kartuline” s Ingeborg Crnogaj, vidjeti svoje ime ispisano glagoljicom na prezentaciji “Slovima glagoljice” s Mirijam Volarić i Lovrom Krsnikim, uživati u oslikavanju lica i modeliranju balona te sudjelovati u radionici učenja tanca kulturnog društva “Šoto” i maloj školi ribolova od strane iskusnih ribara udruge “Škrpina”, koji će svoje znanje o ribarskim vještinama prenijeti na naše najmlađe sudionike Ribarskog dana”, kažu iz Turističke zajednice.

Vrhunac današnjeg programa počinje od 18 sati, kada počinju aktivnosti za djecu, ali i povorka ribara i mještana od Stare rive do Vele plaže, dok je u 19 sati na rasporedu izvlačenje mreže na Veloj plaži.

Vatromet na moru na rasporedu je u 23 sata, a potpun program donosimo u nastavku, uz dio atmosfere s prvog od tri Ribarska dana.

error: Content is protected !!