HAC ukinuo uređaj za mjerenje brzine vjetra na Krčkom mostu

Hrvatske autoceste postaju na Krčkom mostu su ukinule te postavile drugi anemograf, no podaci s njega nisu dostupni DHMZ-u i stoga nisu na njihovim web stranicama

Već nekoliko dana građanima više nisu dostupni podaci o brzini vjetra na Krčkom mostu, koji su dosad bili najrelevantniji izvor informacija za planiranje putovanja, ali i svakodnevne aktivnosti poput odlaska na posao ili školu s druge strane mosta. Kako nam je pojašnjeno iz Državnog hidrometeorološkog zavoda gdje su podaci donedavno objavljivani u realnom vremenu, automatsku postaju na Krčkom mostu ukinule su Hrvatske autoceste.

“Automatska postaja na Krčkom mostu investitorska je postaja u vlasništvu Hrvatskih autocesta i, nažalost, na našim stranicama više se ne nalaze podaci s te postaje. Naime,  Hrvatske autoceste postaju su ukinule te postavile drugi anemograf koji je sada mjerodavan za regulaciju prometa na mostu. Trenutno nam podaci s novog anemografa nisu dostupni te postanu li dostupni potrudit ćemo se da budu ponovno vidljivi na našim mrežnim stranicama”, rekli su nam iz Službe za odnose s javnošću DHMZ-a.

Upit o tome hoće li podaci o brzini vjetra na Krčkom mostu u dogledno vrijeme ponovo biti dostupni uputili smo i HAC-u, a njihov odgovor objavit ćemo kada ga dobijemo.

Upravo tijekom današnjeg dana na snazi je žuto, ali i narančasto upozorenje zbog snažnog vjetra za područje otoka Krka, Kvarnera, Kvarnerića i Velebitskog kanala. No, kakva je brzina vjetra na Krčkom mostu, jača li vjetar ili je u opadanju, podatak je koji trenutno otočanima nije dostupan.

error: Content is protected !!