FOTO Gradonačelnik Darijo Vasilić na tradicionalnom prijemu nagradio najbolje krčke sportaše

Tradicionalni prijem bila je prilika i da mladi sportaši s gradonačelnikom i novinarima podijele vlastita sportska iskustva, probleme i izazove s kojima se susreću, ali i doznaju da Grad planira dodatna ulaganja u sportske prostore

U vijećnici Grada Krka gradonačelnik Darijo Vasilića danas je održao tradicionalni prijem sportaša s područja Grada Krka koji su u protekloj 2021. godini postigli izvrsne rezultate na najvišoj razini, na pojedinačnim ili ekipnim natjecanjima na državnim, europskim i svjetskim nivoima. Veseli vidjeti da je na ovom popisu zaista hvalevrijedan broj krčkih sportaša, kojim bi se rado podičile i neke daleko veće urbane sredine.

Ovom prilikom nagrađeni su sljedeći sportaši:

Frane Tomljenović, član Športsko ribolovnog društva „Lovrata“ Krk za osvojeno 3. mjesto ekipno za Hrvatsku na Svjetskom
prvenstvu u udičarenju s obale koje je održano u Španjolskoj u listopadu 2021.

Leo Herić, član Judo klub “Krk” za osvojeno 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za juniore održanom u Zagrebu u svibnju 2021.

Joško Marković za osvojeno 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u sambo sportu, disciplina combat sambo u kategoriji do 88 kg – seniori, održanom u Zagrebu 11.12.2021.godine

Leona Šantić, članica Stolno-teniskog kluba Malinska-Dubašnica za osvojeno 2. mjesto ekipno sa STK Malinska- Dubašnica na Državnom prvenstvu za najmlađe kadetkinje u stolnom tenisu, Osijek, kolovoz 2021.

Lara Nenadić, članica Veslački klub „Glagoljaš“ Omišalj za osvojeno 3. mjesto u dvojcu bez kormilara za juniorke na Hrvatskom veslačkom prvenstvu 2021., Zagreb, rujan 2021.

Fran Bonifačić, član Atletskog kluba Krk te vrhunski sportaš u sportu atletika a na temelju Rješenja Hrvatskog olimpijskog odbora o kategorizaciji sportaša stipendist je sportske stipendije Grada Krka.

U subotu 18. prosinca 2021. godine, u atletskoj dvorani na Kantridi održano je i Prvenstvo Hrvatske za starije kategorije u karateu. Prva natjecateljska ekipa Karate klub „Krk Croatia“ iz Krka, nastupila je u svom najjačem sastavu te je otok Krk, kao i grad Krk dobio ekipne prvake Hrvatske i kadetsku broncu. Ekipa mlađih kadeta u sastavu Niko Depikolzvane, Amil Majetić, Matija Božić i Luka Rafaj osvojila je prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske, dok je ekipa kadeta u sastavu Niko Depikolzvane, Matteo Mrakovčić Wernoth, Amil Majetić i Luka Rafaj osvojila treće mjesto.

Osim navedenih sportaša, za ostvarene rezultate na Prvenstvu Hrvatske u karateu, disciplina kumite, mlađi uzrasti, održanom u Jastrebarskom 23. i 24. listopada 2021. godine, Grad Krk nagrađuje i još 11 mladih karatista, članova Karate klub „Krk Croatia“ iz Krka.

Grad Krk svake godine dodjeljuje godišnje nagrade sportašima s područja Grada Krka za postignute rezultate u toj godini, na najvišoj razini, na pojedinačnim ili ekipnim natjecanjima na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima.

Visina novčane nagrade ovisi o postignutom rezultatu za pojedinačni odnosno ekipni plasman:

1. Olimpijske igre i svjetska prvenstva: za osvojeno 1. mjesto 5.000,00 kuna; za osvojeno 2. mjesto 4.000,00 kuna; za osvojeno 3. mjesto 3.000,00 kuna;

2. Europsko prvenstvo: za osvojeno 1. mjesto; 3.000,00 kuna; za osvojeno 2. mjesto 2.000,00 kuna; za osvojeno 3. mjesto 1.000,00 kuna;

3. Državno prvenstvo: za osvojeno 1. mjesto 1.000,00 kuna; za osvojeno 2. mjesto 700,00 kuna; za osvojeno 3. mjesto 500,00 kuna.

Pored navedenih nagrada, Grad dodjeljuje i  nagradu (mjesečnu stipendiju) sportašu koji je na temelju rješenja HOO ostvarili kategorizaciju:  tako je i Fran Bonifačić, član Atletskog kluba Krk, nagrađen mjesečnom stipendijom u iznosu od 800,00 kuna za postignuti sportski rezultat u sportu – atletika, koji mu je priznat Rješenjem Hrvatskog olimpijskog odbora o kategorizaciji sportaša – vrhunski sportaš.

Tradicionalni prijem bila je prilika i da mladi sportaši s gradonačelnikom i novinarima podijele vlastita sportska iskustva, probleme i izazove s kojima se susreću, ali i doznaju da Grad planira dodatna ulaganja u sportske prostore kako bi se podigli uvjeti u kojima se trenira. Bez sumnje, imena ovih sportaša još će se mnogo puta naći na najvišim postoljima domaćih i svjetskih natjecanja, a vjerojatno najveći izazovi čekaju Frana Bonifačića, koji u vidu ima i Olimpijadu 2024. godine u Parizu.

Gradonačelnik Darijo Vasilić Na Tradicionalnom Prijemu Nagradio Najbolje Krčke Sportaše

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!