VIDEO Gradonačelnici Krka i Vukovara potpisali Povelju o prijateljstvu: Vežu nas neraskidive spone

Upravo na Krku utočište u ratnim vremenima našle su mnoge vukovarske obitelji, a mnoge od njih Krk su potom odobrale kao trajan dom.

Gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava danas su u krčkoj Velikoj vijećnici potpisali Povelju o prijateljstvu i suradnji između dvaju gradova.

Grad Krk i Grad Vukovar usuglašeni međusobnom željom za potvrđivanjem suradnje na području kulture, obrazovanja, sporta i gospodarstva ovim su potpisivanjem uspostavili službene međusobne prijateljske odnose između svojih građana i institucija.

Kako su istaknuli gradonačelnici, Vukovar i Krk već desetljećima vežu neraskidive spone, budući da su upravo na našem otoku utočište u ratnim vremenima našle mnoge vukovarske obitelji, a mnoge od njih Krk su potom odobrale kao trajan dom. Također, prisjetili su se i zaslužnih Krčana koji su sudjelovali u obrani Vukovara.

Potpisivanjem Povelje o prijateljstvu i suradnji Krk je postao prvi otočni grad-prijatelj Vukovara, dok je Vukovar Krku prvi uopće grad-prijatelj sa područja Republike Hrvatske.

 

 

 

error: Content is protected !!