Grad Krk započinje sa subvencioniranjem priprema za državnu maturu maturantima

Na program priprema mogu se prijaviti svi maturanti s prebivalištem na području Grada Krka zaključno do 01. svibnja ove godine, a pripreme će se provoditi kroz čitav svibanj

Završetak srednjoškolskog obrazovanja, polaganje državne mature te odabir željenog fakulteta za maturante predstavlja izuzetno stresan period. Stoga, ove je godine Grad Krk, u suradnji s online platformom za poduke Škola u Oblacima, odlučio pomoći svojim maturantima te subvencionirati 36-satni program priprema iz tri osnovna predmeta.

– U želji da budemo podrška mladima u njihovom daljnjem obrazovanju i napredovanju, ove smo se godine odlučili uključiti u sufinanciranje priprema za državnu maturu za sve naše maturante te im i tako pomoći da se što bolje pripreme za odabir željenog fakulteta, istaknuo je krčki gradonačelnik Darijo Vasilić.

Program priprema za državnu maturu traje 36 sati. Po 12 sati iz tri osnovna predmeta: matematike, hrvatskog i engleskog jezika. Provodi se na online satovima s profesorom, u malim grupama do pet maturanata, što omogućava individualniji pristup svakom maturantu osobno.

Na program priprema mogu se prijaviti svi maturanti s prebivalištem na području Grada Krka zaključno do 01. svibnja ove godine, a pripreme će se provoditi kroz čitav svibanj. Cijena programa za maturante iznosi svega 75,00 eura, oko 25 posto pune cijene, s time da će Grad Krk subvencionirati ostatak iznosa.

Više informacija o prijavama i programu nalazi se na službenim stranicama Grada Krka i Škole u oblacima, a maturanti se mogu prijaviti putem e-maila: skola@skolauoblacima.hr ili telefonom na brojeve: 095-442-1442 (Marina) i 099-271-7666 (Ema).

error: Content is protected !!