Grad Krk tijekom uskrsnih blagdana ostvario čak 480 posto noćenja više no lani i srušio rekord iz 2019.

Turistička zajednica Grada Krka je organizirala prigodan program „Uskrs u gradu Krku“  koji je uključio brojne sadržaje

U gradu Krku je za vrijeme blagdana Uskrsa, od 15. do 18. travnja 2022. godine, ukupno ostvareno 10.463 noćenja što je 12% više nego rekordne 2019. godine (9.347 noćenja), a u usporedbi s prošlom godinom čak 480% više (1.805 noćenja).

“Čak 62% ukupnih noćenja ostvareno je u kampovima, 21% u hotelima, a 14%  u objektima u domaćinstvu. U kampovima je ukupno ostvareno 6500 noćenja što je 32% više nego za Uskrs 2019. godine, slijede hoteli s 2.240 noćenja i privatni smještaj s 1400 noćenja”, kaže Ivana Kovačić, direktorica TZ Grada Krka.

Grad Krk je za blagdane Uskrsa privukao brojne turiste. Većinom Nijemce i Austrijance, ali i domaće goste, goste iz Slovenije, Slovačke, Mađarske  i Italije.

U ukupnoj strukturi, Nijemci su ostvarili  33% svih noćenja, a Austrijanci, Slovenci i domaći gosti po 11%, dok Slovaci i Talijani sudjeluju s udjelom od 8%.

“Turistička zajednica Grada Krka je organizirala prigodan program „Uskrs u gradu Krku“  koji je uključio brojne sadržaje: biciklističku manifestaciju 16. i 17. travnja Krk Family Bike Story (u suradnji s TZO Punat), novu tematsku interpretacijsku šetnju  “Od krša do zlata”, na sam blagdan Uskrsa prigodnu podjelu pinci – podijelili smo 450 malih pinci i još desetak velikih kao degustaciju s obzirom na ukinute epidemiološke mjere – uz odličan nastup klape Intriga iz Rijeke te u večernjim satima koncert Gradske glazbe Krk. Svi programi su bili lijepo posjećeni.

Uskrsna pisanica, koju je oslikala krčka akademska slikarica Alma Dujmović i koja je postavljena na trgu Vela placa, tradicionalno je simbolična dobrodošlica našim posjetiteljima za vrijeme uskrsnih blagdana”, kaže Ivana Kovačić, direktorica TZ Grada Krka.

FOTO: TZG Krka / Borut Brozović (Studio B)
error: Content is protected !!