Gostujuće predavanje Biljane Borzan u Rijeci povodom Svjetskog dana prava potrošača

Zaštita potrošača globalna je potreba i važan element na uređenom tržištu Europske unije, dok je za ovogodišnji Svjetski dan prava potrošača odabrana tema Pravedna i odgovorna umjetna inteligencija za potrošače

Udruga Potrošački centar, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijekom, i ove godine obilježava 15. ožujka, Svjetski dan prava potrošača.

Tim povodom, hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan održat će predavanje na temu politika Europske unije i aktivnosti EU parlamenta u svrhu zaštite prava potrošača koje će biti održano u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke s početkom u 16.30 sati. Uslijedit će panel rasprava o aktualnostima u zaštiti potrošača sa sudionicima iz obrazovnog sustava, HAKOM-a, Udruge za zaštitu potrošača i predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Ulaz na predavanje je besplatan i nije potrebna prethodna registracija.

Program uključuje i radionicu „Zaštita djece prilikom korištenja elektroničkih komunikacijskih usluga“ koju će predstavnici HAKOM-a održati za učenike Osnovne škole Centar u Rijeci.

Zaštita potrošača globalna je potreba i važan element na uređenom tržištu Europske unije, dok je za ovogodišnji Svjetski dan prava potrošača odabrana tema Pravedna i odgovorna umjetna inteligencija za potrošače. Uz navedeno, godinu će obilježiti i nova strategija za potrošače koju predlaže Europska komisija.

„Kroz dijalog s potrošačima želi se ukazati na prednosti i opasnosti digitalnog doba. Danas je jako važno razviti globalnu svijest o pravima potrošača, ali je za nas daleko važnije djelovati lokalno“, poručuju iz Udruge Potrošački centar te dodaju da kroz suradnju s regionalnim i lokalnim jedinicama samouprave organiziraju razne aktivnosti sa željom da se široj javnosti ukaže potreba poštivanja prava potrošača.

Ispred Primorsko-goranske županije predavanju će prisustvovati zamjenik župana Petar Mamula.

FOTO: Facebook Biljana Borzan
error: Content is protected !!