Gastro hommage smokvi za Dane smokava: Večeras u Krku gostuje najmlađi hrvatski kuhar s Michelinovom zvijezdom

Ovaj mladi chef je restoranu Draga di Lovrana priskrbio i prestižnu Michelinovu zvjezdicu pa itekako zna kako smokvu pretvoriti u pravu zvijezdu. Uz to, ne mnogo manje zvijezde bit će pjenušci i vina s Kvarnera koja su još uvijek nedovoljno prepoznata, a začinit će cijelu priču na najbolji mogući način

Povodom jubilarnog 15. izdanja manifestacije Dani smokava, međunarodno poznat i priznat mladi chef rodom s Krka, Deni Srdoč, gostuje u restoranu Marina Blue, krčkog hotela Marina. Aktualni glavni chef restorana Nebo by Deni Srdoč u riječkom Hiltonu Costabella Beach Resort and Spa hotelu, osmislio je za ovu priliku gurmanski jelovnik kao svojevrstan gastronomski hommage smokvi.

Prije nego što se pridružio timu u Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, Deni Srdoč je bio glavni kuhar u restoranu Draga di Lovrana te je 2018. godine proglašen najboljim mladim kuharom u Hrvatskoj i mladim talentom godine od strane Gault & Millau. U 27. godini Deni Srdoč dobio je svoju prvu Michelinovu zvijezdu i tako postao najmlađi kuhar u Hrvatskoj koji je primio ovu prestižnu kulinarsku nagradu.

Tijekom gala večere, uz fantastičan jelovnik poslužit će se vina ovoga kraja, a sve uz pomoć nedavno osnovane Udruge Vina Kvarnera / Kvarner Wines. Vinsku prezentaciju će voditi tajnik Udruge Kvarner Wines, Žarko Stilin Belac, a jelovnik će sadržavati sve delicije na temu smokava koje je izmaštao Deni Srdoč.

Između ostaloga, ponudit će delicije poput slijeda s junećim tartarom i ukiseljenim smokvama; marinadu od oslića s umakom od naranče i smokava; rižoto od šumskih gljiva i kozica s redukcijom smokvi; konfitiranu janjetinu glaziranu smokvama; čokoladnu terinu s kremom od vanilije; crumble od lješnjaka i flambirane smokve…

Ovaj mladi chef je restoranu Draga di Lovrana priskrbio i prestižnu Michelinovu zvjezdicu pa itekako zna kako smokvu pretvoriti u pravu zvijezdu. Uz to, ne mnogo manje zvijezde bit će pjenušci i vina s Kvarnera koja su još uvijek nedovoljno prepoznata, a začinit će cijelu priču na najbolji mogući način.

Bit će tu pjenušac Plovanić, Žlahtina Sveta Lucija – vinarije Katunar s Krka – koja je nedavno osvojila brončnog Decantera u Londonu, izvrstan rosé Trojišćina Vinarije Šipun, kao i Sansigot Kuće vina Ivan Katunar, vino/sorta koja je zahvaljujući krčkim vinarima spašena od izumiranja.

Cjelokupni doživljaj upotpunit će i glazbena poslastica pod nazivom Spart Jazz Duo koji čine renomirani glazbenici Spartaco Črnjarić (gitara) i Damjan Grbac (kontrabas). Vrsni su glazbenici, istaknuta imena u svijetu jazza, svoja bogato glazbeno iskustvo stečena kroz brojne suradnje s domaćim i inozemnim jazz glazbenicima, ujedinili upravo u ovom sastavu. Izvode autorske kompozicije, kao i popularne skladbe različitih glazbenih žanrova kao što su evergreen melodije, jazz i swing, latino, bossa nova i samba.

error: Content is protected !!