FOTO Započeli vrbnički Dani vina: Duboki naklon Zlatnog otoka vrhunskim vinima

Ovu uvijek atraktivnu vinsku priču sjajno su zaokružila i dva poznata glazbena imena – Infinity bend i grupa Dalmatino

Uz najbolja vina i vinare otoka Krka, ali i šire, sinoć su u Vrbniku svečano otvoreni Dani vina. Posljednji dani kolovoza tradicionalno su na području vrbnika u znaku najboljih “kapljica” koje Zlatni otok može ponuditi – a izbora zaista ne nedostaje.

Kao uvertira u Dane vina poslužio je Vrbnik Wine Walk – vođena tura po vrbničkim vinarijama koja je obuvhatila sve vinare članove Udruženja Kvarner Wines (PZ Vrbnik, Kuća vina Ivan Katunar, Katunar Estate Winery, Gospoja, Vinarija Šipun i Vinarija Nada), ali i „kopnene“ kvarnerske vinare (OPG Ružić, Plovanić vina, Grand Village Estate Winery i Vinska kuća Pavlomir).

Službeno otvorenje Dana vina nastupom su započeli mlađi članovi VKD Frankopan, a u svečanoj ceremoniji vrbničkim se pjenušcima nazdravilo s vinskim vitezovima i gostujućim vinarima. Uz brojne “vinske” štandove svoje su proizvode u Vrbniku ovom prilikom izložili i proizvođači autohtonih proizvoda te dugogodišnji partneri ove eno-gastromanifestacije, pristigli iz Osječko-baranjske županije.

Ovu uvijek atraktivnu vinsku priču sjajno su zaokružila i dva poznata glazbena imena – Infinity bend i grupa Dalmatino.

Fešta od vina nastavlja se i danas uz Nenu Belana i grupu Fortunal, a sve informacije o programu dostupne su OVDJE.

Dio atmosfere donosimo u foto galeriji.

Foto: Marijan Milotić/Bodulija.net

Dani Vina Vrbnik

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!