„Advent u izlogu“: Kreativni Krk i krčki školarci pretvaraju starogradsku jezgru u veliki izložbeni prostor!

„Otvorenje“ izložbe planirano je za sv. Nikolu, a trajanje do Tri kralja.

Poznato je da je udruga Kreativni Krk prije 6 godina pokrenula manifestaciju naziva „Advent na Placi“ sa željom da sugrađanima pruži prigodan sadržaj u adventsko doba. Uslijed pandemije virusa COVID-19 i donesenih mjera jasno je da „Adventa na Placi“ nažalost neće biti.

“Udruga Kreativni Krk u ovom se trenutku okreće onome što najbolje radi – kreativnom stvaralaštvu i novim idejama. Već godinama stara jezgra grada Krka izgleda tužno i „hladno“ u mjesecu prosincu. U doba blagdanskog slavlja i zimskih radosti, udruga je došla do ideje kako unijeti toplinu i radost u centar grada. Novi projekt „ADVENT U IZLOGU“ pretvara starogradsku jezgru u veliki izložbeni prostor na način da se, u suradnji s osnovnom školom „Fran Krsto Frankopan“ Krk, svi prigodni crteži, pjesmice, rukotvorine i ostali umjetnički radovi naše djece, izlože u izloge po cijelom gradu. Zahvaljujući angažmanu najmlađih učenika te predanom radu njihovih učiteljica (Vanja Modrušan, Smiljka Ivanović, Maja Karabaić, Željka Žic Stašić, Margita Justinić, Jasna Balorda, Željka Karamarko, Ana Maglić, Karmela Vajdoher Žilić) i učiteljica produženog boravka (Loreta Galović, Mihaela Kosić Dujmović, Morena Franin, Nadja Nekić, Iva Žic), te uz podršku i pomoć ravnatelja Serđa Samblića, ove godine izloge prelijepljene novinskim papirom mijenjamo za prave male „umjetničke prozorčiće“!

Glavni cilj i ideja projekta je jasna – smatramo da bi svakako bilo lijepo da nam i stari grad „živne“ u adventsko doba te da vlasnici prostora u starogradskoj jezgri otvore svoja vrata kako bi svaki prolaznik imao priliku ući u divan svijet dječje mašte tijekom najljepšeg razdoblja u godini”, kažu u Udruzi.

„Otvorenje“ izložbe planirano je za sv. Nikolu, a trajanje do Tri kralja.

error: Content is protected !!