FOTO/VIDEO Uz vatromet i tradiciju Malinska velikom feštom proslavila svoj dan

Uz zvuke glazbe malinskarskom valom zaplovile su i tradicijske brodice, dok su na školskom igralištu u Bogovićima pravu feštu napravili Gustafi i Speen band

Velikom feštom uz spektakularni vatromet, Gustafe, modnu reviju i plovidbu tradicijskih barki Općina Malinska-Dubašnica ove je srijede proslavila svoj dan, blagdan svetoga Apolinara.

Proslava je započela predstavljanjem CD-a pučke glazbe otoka Krka pod nazivom “Napisat ću ime moje” Dinka i Đanija Barbiša, uz kantadure i ribare s otoka Krka, lipe Dubašljanke i Dubašljani u nošnjama.

“Moja je želja bila prvenstveno sačuvati nešto što je nama kao obitelji bilo važno, međutim shvatila sam da imamo vrijednost koja znači mnogo više od obiteljskog naslijeđa”, pojasnila je Sabina Barbiš na predstavljanju CD-a koji je novi malinskarski DUBoak dupkom ispunio.

Na Trgu u Malinskoj mlade su manekenke pod vodstvom Slavice Peloza održale modnu reviju pod nazivom Glagoljica u pokretu, s naglaskom na tradiciji, ali i važnim porukama.

Uz zvuke glazbe malinskarskom valom zaplovile su i tradicijske brodice, dok su na školskom igralištu u Bogovićima pravu feštu napravili Gustafi i Speen band.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!